Sport

Ook Danilho Doekhi filosofeert over vertrek bij Vitesse

Doekhi op de training in de Portugese zon
Doekhi op de training in de Portugese zon © MaRicMedia
ALCANTARILHA - Vitesse zet vol in op plek vier in de eredivisie. Afhankelijk van wie de beker wint, geeft die positie vrijwel zeker directe toegang tot Europees voetbal. "Dat is onze doelstelling", zegt aanvoerder Danilho Doekhi.
De lat ligt ook na de winterstop weer hoog bij Vitesse. "We gaan voor het hoogst haalbare. Ook in de Conference League. Doel was overwinteren. Dat is gelukt, nu willen we ook in de volgende wedstrijden hoge ogen blijven gooien. En vorig jaar haalden we de finale van de beker. Daar gaan we nu ook weer voor", aldus Doelkhi tijdens het trainingskamp in Portugal.
Dinsdag bevestigde Riechedly Bazoer dat er interesse voor hem is van andere clubs. PSV lijkt het meest concreet. Bazoer gaf dat ook toe. Danilho Doekhi weet zich ook nadrukkelijk gevolgd. Ook zijn contract loopt komende zomer af, zodat Vitesse nog iets aan hem kan verdienen als de Rotterdammer in deze transferperiode (maand januari, RvdM) vertrekt.

Rangers FC

In de zomer vertelde Doekhi dat Dinamo Zagreb serieuze belangstelling heeft getoond bij zijn zaakwaarnemer. Maar dat is van de baan. "Daar hebben we geen contact meer mee", wil Doekhi wel kwijt. Rangers FC heeft Doekhi wel op de korrel. De Schotten staan onder leiding van Giovanni van Bronckhorst, de voormalig speler en coach van Feyenoord. "Die volgen me wel, maar er zijn meerdere clubs."

Geen fan van wintertransfer

Doekhi haast zich er wel bij te zeggen dat nog niets heel concreet is. "De fans hoeven zich nog niet druk te maken dat ik weg ga", lacht Doekhi in de Portugese zon. "Maar er spelen zeker dingen waar je zelf natuurlijk ook wel eens over filosofeert. Naar mijn weten is er nog geen club geweest die zich bij Vitesse heeft gemeld. En zelf ben ik ook niet zo van een wintertransfer, maar weer van een vertrek in de zomerperiode."
Doekhi: "Rangers FC volgt mij"
Doekhi: "Rangers FC volgt mij" © Orange Pictures

Snelle veranderingen

Doekhi weet hoe het kan gaan in de top van het voetbal. "Als er een grote club komt met een goed plan, is het moeilijk nee zeggen. Dus daar hangt het ook wel vanaf. Vooral in deze wereld moet je met alles rekening houden. Je weet dat dingen heel snel kunnen veranderen. Ik ga er nu gewoon vanuit dat ik het komende half jaar nog bij Vitesse voetbal."
De aanvoerder is een belangrijke verbinder in de selectie van Vitesse. De fysiek sterke verdediger heeft de afgelopen jaren aan uitstraling gewonnen, kan terugkijken op een ijzersterk vorig seizoen en is ook nu weer één van de meest constante spelers van Vitesse.

Hechter

Maar hij ziet voor zichzelf ook een belangrijke rol buiten de lijnen. Vitesse heeft een selectie met veel buitenlanders. Een groot aantal daarvan is dit seizoen nieuw. "We leren elkaar hier op een ander vlak kennen. Dat is ideaal, omdat we als groep de hele week dicht bij elkaar zijn in huisjes en bijvoorbeeld bij het eten. Daar zit ook de meerwaarde van een trainingskamp. De band wordt hechter. Je leert elkaar beter begrijpen."