Sport

Bazoer bevestigt interesse PSV en kan ook naar Feyenoord: 'Vertrek in de winterstop is optie'

Vertrekt Bazoer nog deze maand naar PSV?
Vertrekt Bazoer nog deze maand naar PSV? © MaRicMedia
ALCANTARILHA - Riechedly Bazoer staat voor een vertrek bij Vitesse. Dat kan zelfs al deze maand gebeuren, zo bevestigde de spelbepaler van de Arnhemse club tijdens het trainingskamp in Portugal.
"Ik ga er niet omheen draaien", viel Bazoer direct met de deur in huis. "Twee weken geleden heeft mijn zaakwaarnemer met de technisch directeur van PSV gesproken. We hebben met elkaar van gedachten gewisseld. Het was een goed gesprek. Zowel in de zomer als nu in de winterperiode is het een optie."

Ambitieuze plannen

Tussen 2006 en 2012 speelde de geboren Utrechter al voor PSV, het grootste deel van die periode in de jeugd. Bazoer bevestigt dat hij zelf ook belangstelling heeft in een terugkeer. Bij Vitesse loopt zijn contract in de zomer af. "Ik woon zelf nog altijd in Eindhoven, ken daar ook nog steeds veel mensen van de club. Ik heb de ambitieuze plannen inderdaad ook meegekregen. We gaan het zien. Alles moet wel kloppen. Voorlopig zit ik hier en heb ik ik het goed naar mijn zin bij Vitesse."
Bazoer over de interesse van PSV

Broer bellen

Dinsdagochtend sijpelde het nieuws over één van de belangrijkste spelers van Vitesse naar buiten. "Ik was ook wel verrast toen ik het in de media zag. Je probeert het stil te houden, maar dat is moeilijk. Na dit gesprek met jullie ga ik direct mijn broer bellen, die ook mijn zaakwaarnemer is. Dan hoor ik wel wat de stand van zaken is.
Bazoer: 'nu of in de zomer zijn opties'
Bazoer: 'nu of in de zomer zijn opties' © MaRicMedia

Transfersom

PSV maakte vandaag al bekend dat het Joey Veerman met onmiddelijke ingang heeft overgenomen van SC Heerenveen. Voor Bazoer zou de Eindhovense club de zomer in gedachten hebben. De centrale verdediger van Vitesse is dan transfervrij. Wil PSV Bazoer toch per direct halen, moet het een flinke som geld betalen aan Vitesse. De Arnhemse club zal dan met PSV in gesprek gaan.

In gesprek met PSV

Trainer Thomas Letsch bevestigde dat. "Iedere speler heeft zijn prijs. Als PSV dat concreet zou willen en Bazoer ook zullen we praten. Maar ik zou dat wel jammer vinden. Het liefst houden we Bazoer tot het einde van dit seizoen. We werken nu al anderhalf jaar heel prettig samen."
Volgens Bazoer is het logisch dat er belangstelling is. "Voor veel meer spelers is interesse nu", zegt hij na de ochtendtraining in de Algarve. "Dat gebeurt altijd als er succes is en wij vallen al een tijdje op met Vitesse door goed te presteren. "
In de avonduren meldde VI dat ook Feyenoord alles in het werk stelt om Bazoer binnen te halen. Technisch directeur Frank Arnesen is net als zijn collega bij PSV van plan om de speler van Vitesse naar De Kuip te halen. Voor Bazoer is dat een luxe-positie in de onderhandelingen. Hij heeft nog niet gereageerd op de interesse van Feyenoord.