Sport

Arnhemmer Pröpper (30) verliest plezier in voetbal en stopt

Davy Pröpper in zijn Vitesse-tijd.
Davy Pröpper in zijn Vitesse-tijd. © ANP
ARNHEM - De Arnhemse voetballer Davy Pröpper stopt als speler. De 30-jarige middenvelder speelde nu bij PSV, maar zegt het plezier in het voetbal te zijn verloren. Daardoor is zijn contract per direct ontbonden.
Pröpper stelt op de website van PSV dat hij voor de kerst de knoop heeft doorgehakt en dat het als een opluchting voelt. "Hierdoor weet ik dat het de juiste beslissing is."
De Arnhemmer begon zijn carrière bij de Arnhemse amateurclub VDZ. Daarna maakte hij de overstap naar Vitesse, waar hij eerst de jeugdopleiding doorliep en vervolgens een vaste waarde werd. In 2015 verdiende Pröpper vervolgens een transfer naar PSV. Na een paar goede jaren in Eindhoven vertrok hij naar Engeland om voor Brighton & Hove Albion te spelen. Maar daar ging het mis.
"In de periode dat ik in het buitenland zat, merkte ik dat ik het plezier in het voetbal langzaam verloor. Ik vond het ontzettend lastig de discipline op te brengen die nodig is om optimaal te presteren en mijn leven helemaal te laten bepalen door het drukke voetbalschema. De coronaperiode en het gebrek aan bezoek van familie en vrienden heeft mij toen ook geen goed gedaan.”

Toekomst

Daarom besloot de middenvelder terug te keren naar PSV, maar het plezier in het voetbal kwam niet terug. "Nu ga ik uitzoeken wat ik precies wil, waar mijn passies en interesses liggen en wat ik wil oppakken. Natuurlijk heb ik ook veel mooie momenten gehad die ik koester. Of ik het voetballen toch niet ga missen? We gaan het allemaal wel zien. Voor nu wil ik mijn gezin, familie en vrienden bedanken voor alle steun die ik van ze heb gekregen. Nu heb ik tijd om in hen te investeren.”