Sport

Vitesse heeft nieuwe aanvaller al bijna binnen na vertrek Darfalou

Vitesse wil snel een opvolger voor de vertrokken Darfalou
Vitesse wil snel een opvolger voor de vertrokken Darfalou © Orange Pictures
ALCANTARILHA - Vitesse is bijna rond met een nieuwe spits. Mogelijk arriveert die al deze week in Portugal tijdens het trainingskamp. Oussama Darfalou is inmiddels definitief uitgeleend aan PEC Zwolle.
Een vertrek van de Algerijn hing al een tijdje in de lucht. Darfalou kwam steeds minder aan speeltijd toe bij Vitesse. Ook was hij licht geblesseerd. "Hij was hier niet meer helemaal gelukkig en wilde weer meer aan het voetballen komen. Dat voelde ik", vertelt trainer Letsch na de eerste training in de Algarve. "Hij kent Dick Schreuder natuurlijk goed, die hier een assistent-trainer was van mij en nu de coach is van PEC Zwolle. Daarom hebben we meegewerkt toen het verzoek kwam."
Darfalou speelt voor de rest van het seizoen op huurbasis voor de hekkensluiter in de eredivisie. Hij tekende in 2018 voor vier jaar bij Vitesse en maakte verdeeld over 93 wedstrijden 19 doelpunten. Komende zomer is hij dus transfervrij en ligt een vertrek bij Vitesse voor de hand.

Goal Feyenoord

Enkele hoogtepunten voor Darfalou waren zijn twee goals in de uitzege bij FC Utrecht. Ook maakte hij twee doelpunten bij zijn debuut in de basis tegen Heracles. In de winter van 2020 scoorde Darfalou de enige goal tegen Feyenoord. Dit seizoen stond hij onder meer in de basis tegen Tottenham Hotspur in de eigen GelreDome. Vitesse won dat duel.
Darfalou is weg, Vitesse haalt een nieuwe spits terug
Darfalou is weg, Vitesse haalt een nieuwe spits terug © Orange Pictures
"Ik heb een mooie tijd in Arnhem gehad", laat Darfalou vanuit Nederland optekenen. "Hoewel dit voor mij op dit moment de juiste stap is, zal Vitesse altijd een plek in mijn hart hebben."

Opvolger

Vitesse wil snel schakelen en heeft de opvolger van Darfalou al bijna binnen. "Het zou kunnen dat hij hier deze week al is", glimlacht Letsch. "Maar de handtekening is nog niet gezet. Er is contact geweest met verschillende aanvallers. Een nieuwe spits is nodig voor deze selectie, want we willen wel een soort zelfde type spits terughalen die we dus nu niet meer hebben. Iemand met lengte en veel fysieke kracht."