Sport

Vitesse laat spelers met weinig perspectief vertrekken

Darfalou vertrekt per direct naar PEC Zwolle
Darfalou vertrekt per direct naar PEC Zwolle © Orange Pictures
ARNHEM - Vitesse staat mogelijk voor een interessante transfermaand. Nu op Nieuwjaarsdag de markt weer open is, vertrekken direct de eerste spelers.
Zo verhuurt de Arnhemse club aanvaller Oussama Darfalou aan PEC Zwolle. Hij traint maandag al voor het eerst mee bij de Overijsselse club. De 28-jarige Algerijn knokte zich bij Vitesse vaak terug in de basis, maar voor de spits lijkt nu minder uitzicht op veel speeltijd dan ooit.
Zijn concurrenten Thomas Buitink en Daan Huisman zijn Darfalou voorbijgestreefd. In de weken voor de winterstop manifesteerde ook Nikolai Baden Frederiksen zich nadrukkelijk.

Aflopend contract

Darfalou was al wel een tijdje geblesseerd aan zijn voet, maar kiest nu, in overleg met de clubleiding, voor een verhuurperiode bij de hekkensluiter van de eredivisie. De aanvaller staat sinds de zomer van 2018 onder contract bij Vitesse. Zijn contract in Arnhem loopt over een half jaar af. Dit seizoen maakte Darfalou één doelpunt, verdeeld over twintig wedstrijden.

Von Moos

Ook Julian von Moos staat voor een vertrek. De Zwitser werd door FC Basel uitgeleend aan Vitesse, maar de middenvelder kon niet overtuigen. Hij keert nu, na een half jaar, weer terug bij zijn werkgever waar hij nog tot de zomer van 2023 een contract heeft.
Bij Vitesse denkt ook Patrick Vroegh aan verhuur. De 22-jarige middenvelder uit Herwijnen krijgt onder trainer Thomas Letsch weinig speeltijd. Twee weken geleden stond Vroegh ineens aan de aftrap in Rotterdam tegen Sparta (2-2). Letsch gaf een aantal spelers rust. Voor het afsluitende duel van 2021 thuis tegen PEC Zwolle behoorde hij echter weer tot de reserves.

Bazoer

Mogelijk vertrekt ook Riechedly Bazoer bij Vitesse. De sleutelspeler in de verdediging wil een stap maken, nu hij voor het tweede jaar op rij indruk maakt. "Er wordt hier en daar getrokken, het kan snel gaan in voetbal", vertelde Bazoer onlangs. In de zomer kan de Utrechter transfervrij vertrekken.