Sport

Familie en vriendin van darter Kleermaker apetrots na succes op WK

Martijn Kleermaker is blij na zijn overwinning op Joe Cullen.
Martijn Kleermaker is blij na zijn overwinning op Joe Cullen. © ANP
HIERDEN - De Harderwijkse darter Martijn Kleermaker is dinsdag doorgedrongen tot de volgende ronde op het WK darts in Londen. Kleermaker versloeg zijn tegenstander Joe Cullen met 4-3. Het leek lange tijd een simpele overwinning te worden, maar de Gelderlander maakte het aan het einde nog erg spannend.
Zijn gezin, dat niet mee kon naar Londen, beleefde de spannende wedstrijd vanaf de bank bij de ouders van Martijn. The Dutch Giant, zoals zijn bijnaam luidt, ging al met een goed gevoel de wedstrijd in. Het is de eerste keer dat hij op het WK in Alexandra Palace staat, maar hij doet het goed en maakt iedereen thuis ontzettend trots.
Bekijk hier de spanning in de woonkamer:
Familie en vriendin van darter Kleermaker apetrots na succes op WK
Zijn gezin en zijn vader beleefden dinsdag gespannen momenten op de bank. "Dit is echt niet normaal", reageert vriendin Jessica Fledderus. "Hij kon 'm uitgooien. Hij gaat het wel afmaken, ik weet het zeker", zei ze in de laatste set van de wedstrijd. "Ik heb er alle vertrouwen in."
Vader Reind, vriendin Jessica en zoon Djani nadat Kleermaker de winst binnensleepte.
Vader Reind, vriendin Jessica en zoon Djani nadat Kleermaker de winst binnensleepte. © Omroep Gelderland
En zo gebeurde het ook, al maakte Martijn het aan het einde van de wedstrijd nog erg spannend. "In het begin stond hij zó ver voor. Maar toen kwam de tegenstander zo dichtbij weer. Het kwam aan op de laatste legs. En dan gooit ie 'm uit. Nu is hij door naar de laatste zestien."
Jessica weet dat Martijn donderdag weer zal moeten spelen. "Tegen James Wade, ik denk dat Martijn een goede kans tegen hem heeft."
De kamer is versierd om Martijn aan te moedigen.
De kamer is versierd om Martijn aan te moedigen. © Omroep Gelderland
Naast Kleermaker is ook de Nederlandse darter Dirk van Duijvenbode door naar de laatste zestien van het toernooi. Michael van Gerwen presteerde dat eveneens, maar testte positief op het coronavirus en ligt daardoor uit het toernooi.