Sport

Ultiem kerstcadeau voor Van Vleuten, juwelier maakt haar oorbellen na

Op Instagram toont Van Vleuten haar nieuwe oorbellen.
Op Instagram toont Van Vleuten haar nieuwe oorbellen. © Instagram Annemiek van Vleuten
WAGENINGEN - Wielrenster Annemiek van Vleuten heeft een ultiem kerstcadeau gekregen. Nadat ze eerder dit jaar zeer emotioneel waardevolle oorbellen verloor, krijgt ze een nieuw setje van de maker van het origineel.
Eind november verloor de Wageningse topsporter een oorbel toen ze onderweg was om een hapje te eten. Via Instagram riep ze toen de hulp van haar volgers in en een dag later leek ze goed nieuws te melden: iemand had haar dierbare oorbel gevonden.

Stomme grap

Maar schijn bedroog: "Ik ben er nog steeds naar op zoek", liet ze toentertijd weten via Instagram. "Het lijkt erop dat iemand een stomme grap met me heeft uitgehaald", aldus Van Vleuten.
De juwelier had de gietvorm van haar originele oorbellen nog.
De juwelier had de gietvorm van haar originele oorbellen nog. © Instagram Annemiek van Vleuten
Maar nu is de juwelier die de originele set oorbellen voor Annemiek maakte de held. "Een kerstcadeau van Blush, ze hadden de gietvorm van de oorbellen die mijn vader me gaf voor mijn achttiende verjaardag nog. Bedankt voor dit mooie gebaar!"

Veel waarde

De oorbellen hebben veel waarde voor Van Vleuten. De olympisch kampioene op de tijdrit kreeg de oorbel twintig jaar geleden van haar vader, toen ze 18 jaar werd. Haar vader overleed in 2009. Toen ze olympisch kampioene werd, wees Van Vleuten op haar oorbellen. Ze droeg ze ook toen ze in 2016 olympisch wegkampioene leek te worden, maar hard ten val kwam.