Sport

NEC'ers kijken tevreden terug op succesjaar 2021

Juichen na de 0-1
Juichen na de 0-1 © Broer van den Boom
TILBURG - NEC sloot 2021 waardig af met een zege op Willem II. De Nijmegenaren gaan als nummer negen de winterstop in.
De ploeg was vorig seizoen nog de nummer zeven van de eerste divisie. "We hebben ons geweldig ontwikkeld als elftal en selectie", vindt trainer Rogier Meijer.
NEC sluit 2021 af in linkerrijtje eredivisie
"Ik denk dat we laten zien dat we op dit niveau kunnen voetballen en dat we kwaliteiten hebben. We mogen deze week genieten van hetgeen we afgelopen jaar hebben laten zien. We halen de laatste week in vier dagen zes punten op en we zijn door in de beker. We hebben een fantastische laatste voetbalweek gehad. Nu even lekker ontspannen, wat anders doen en de kop weg van voetbal."
Ook voor doelman Mattijs Branderhorst was het een bijzonder jaar. "Ik kan terugkijken op een heel mooi jaar, waarin ik begon als tweede keeper in de eerste divisie en waarin ik eindig als eerste keeper in de eredivisie. Ik denk dat we zijn geëindigd zoals we zijn begonnen aan dit seizoen. We hebben een hele sterke periode gehad, waarin we goed verdedigden. Dat zie je nu ook terug in de laatste drie wedstrijden. We hebben ook kwaliteiten aan de bal en die laten we sommige gedeeltes van de wedstrijd ook zien. Ik denk dat de volgende stap wordt om dat grotere gedeeltes van de wedstrijd te laten zien."
NEC-doelman Mattijs Branderhorst
NEC-doelman Mattijs Branderhorst © Omroep Gelderland
De doelman had tegen Willem II vrijwel niks te doen. "Welgeteld één schot op doel, een vrije trap. Vanuit het lopende spel dus niks. Het staat als een huis. Het gaat daarom vaak via de zijkanten, maar dan hebben we drie reuzen staan die alle voorzetten wegkoppen. Ik had vantevoren gehoopt op een 1-0 overwinning."