Sport

Letsch gaat na 'superjaar' nu denken aan belangrijkere zaken dan voetbal

Thomas Letsch.
Thomas Letsch. © Broer van den Boom
ARNHEM - Vitesse-trainer Thomas Letsch is trots op Vitesse na een 'superjaar'. Dinsdagavond wisten de Arnhemmers een succesvol 2021 af te sluiten met drie punten tegen PEC Zwolle. Nu is het tijd voor andere zaken, stelt de Duitser.
Het voetbal mocht dinsdagavond dan wel niet goed zijn, maar dat interesseert trainer Thomas Letsch helemaal niks. "In deze fase van de competitie draait het om de resultaten. Zaterdag moesten we een 2-2 slikken, vandaag hebben we gelukkig goed verdedigd. Het was dus belangrijk om te winnen. Daardoor hebben we een geweldig seizoen tot nu toe, iedereen is blij en trots."
En dat is logisch, want Vitesse staat in de top vijf in de eredivisie, overwintert Europees en is door in de beker. "Met de nieuwe situatie dat we nu elke drie dagen een wedstrijd moeten spelen, vind ik dat heel knap. Als iemand mij dat van tevoren had gezegd, dan had ik daar meteen voor getekend. Dit is perfect."
Het zag er aan het begin van het seizoen ook niet naar uit dat Vitesse de goede resultaten van het vorige seizoen zou kunnen evenaren, zegt de trainer dinsdagavond. "Het was echt lastig in de voorbereiding op het seizoen. Er waren veel wisselingen en onduidelijkheden rond spelers die zouden blijven of niet. We worstelden daar echt mee. Maar hoe verder we kwamen in het seizoen, hoe beter we werden. We hebben het in Europa goed gedaan, dat waren hele speciale avonden. En in de competitie hebben we het, denk ik, over het algemeen prima gedaan."

Andere zaken

Nu is het voor Letsch tijd om Kerstmis te vieren. Hij wil zijn gedachten even verzetten. "Er is in deze tijd zoveel meer om over na te denken dan voetbal. En dat is ook allemaal belangrijker dan het voetbal. Ik probeer met kerst samen te zijn met mijn ouders, vrouw en dochter, maar ook bij familie en vrienden in Duitsland. Ik hoop dat dat allemaal kan. In deze kersttijd, denk ik graag aan mijn familie. Ik wil vooral mijn ouders zien, want dat is belangrijk als ze al op een bepaalde leeftijd zijn."