Sport

Openda wil topscorer van Nederland worden: 'Dat is het doel'

Loïs Openda
Loïs Openda © Broer van den Boom
ARNHEM - Loïs Openda scoorde voor Vitesse vandaag zijn tiende treffer van het seizoen. Zijn doelpunt was voldoende voor de 1-0 overwinning op PEC Zwolle. Als het aan de Belg ligt, volgen er nog veel meer doelpunten.
"Dat ik er al tien in heb liggen, ben ik heel blij mee. Ik sta nu op de gedeelde eerste plaats van topscorers van Nederland." Met dat antwoord laat de Belg al meteen zien dat hij wel met die nationale topscorerstitel bezig is. Op dit moment heeft Openda er evenveel inliggen als Sebastièn Haller en Bryan Linssen.
"Het is goed om te zien dat ik naast zulke goede spelers sta als Haller en Linssen. Ik wil namelijk altijd de beste zijn op het veld. Dus ik wil zo door blijven gaan om ze bij te blijven", vertelt de Belg.

'Titel is het doel'

Wat Openda betreft is de topscorerstitel dan ook zeker een doel. "Ik wil meer scoren en eindigen als topscorer. Ja, ik weet dat ik er dan wel wat meer moet gaan maken. Ik had er vandaag ook wel twee meer kunnen maken, die kritiek accepteer ik dan ook. Maar ik heb de doelpunten misschien wel bewaard voor de volgende wedstrijd."
Openda wordt gefeliciteerd na zijn treffer.
Openda wordt gefeliciteerd na zijn treffer. © Broer van den Boom
Wat opvallend is, is dat Openda pas laat begon met doelpunten maken voor Vitesse. In de eerste twee maanden van de competitie maakte hij er geen één. Pas in oktober, tegen Feyenoord, maakte hij zijn eerste. "Dat is gek ja. Maar dit is niet slecht hè? Tien goals in twee maanden. Ik hoop dit door te kunnen zetten."

Naar familie

Voordat dat zover is, gaat Openda rond de kerst eerst terug naar zijn familie in België. "Ik hoop daar wat uit te rusten en mooie dagen te hebben. Ik heb mijn familie nodig, dus ik ben blij dat ik ze weer even kan zien."