Sport

Gemeente coulant voor NEC vanwege instorten tribune

De ingestorte tribune in het Goffertstadion
De ingestorte tribune in het Goffertstadion © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - NEC krijgt van de gemeente Nijmegen drie maanden langer de tijd om de plannen voor het Goffertstadion te presenteren. Zo wordt voorkomen dat de gemeente na 31 december de koopoptie zou kunnen gaan ontbinden. Directe aanleiding is het instorten van een tribune in oktober.
NEC wil het stadion van de gemeente kopen en daarna moderniseren en moest daarvoor uiterlijk op 31 december plannen laten zien. Maar omdat in oktober tijdens de derby tegen Vitesse een deel van een tribune in het stadion instortte, heeft het maken van de plannen vertraging opgelopen. De gemeente begrijpt dat en is daarom coulant, zo heeft het college dinsdag besloten.

Fout bij berekening

NEC is met man en macht aan het werk om het stadion te herstellen. Onderzoek heeft uitgewezen dat er een fout is gemaakt bij het berekenen van de benodigde wapening voor tribune-elementen. Dat wordt hersteld door onder alle tribunes een stalen band aan te brengen.
Daarnaast werd de tribune die instortte te zwaar belast doordat er te veel mensen op dezelfde plek op en neer sprongen. Het is nog niet bekend wanneer het Goffertstadion weer veilig in gebruik kan worden genomen, maar de club hoopt er op 15 januari weer te kunnen spelen.

Zie ook: