Sport

Zakelijke maar ook zwaarbevochten zege voor De Graafschap

Johnatan Opoku uit Zutphen
Johnatan Opoku uit Zutphen © Omroep Gelderland
UTRECHT - De Graafschap heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een belangrijke en zakelijke overwinning. Op bezoek bij Jong Utrecht werd het 2-0.
De Graafschap is al een aantal weken niet in grootse doen. Dat beeld kon niet echt worden weggepoetst op een koude maandagavond op sportpark Zoudenbalch in Utrecht. Zonder Lieftink en Konings, en met het talent Haen in de spits, had De Graafschap het ook tegen de ploeg van trainer Darije Kalezic behoorlijk lastig. Maar de drie punten gingen wel mee naar Doetinchem en dat telde in het laatste duel van het teleurstellende jaar 2021.
Kijk naar een interview met De Graafschap-trainer Reinier Robbemond:
Robbemond was vooral tevreden met de winst
Kansen waren vrij schaars. De Graafschap pakte na een gelijkwaardig begin steeds meer een overwicht. Fortes was gevaarlijk met een schot dat door de uitstekende keeper Gadellaa werd gekeerd. De Achterhoekers kregen steeds meer grip en pakten de controle waarbij Utrecht zich moest beperken tot tegenhouden en veelal achterover leunde.

Acheffay dichtbij

Na ruim een half uur kwam de ploeg van Robbemond op een verdiende voorsprong. Giovanni Korte knalde in de as van het veld, net buiten de zestien, raak. De Graafschap had echter wel het geluk dat de bal van richting werd veranderd. In combinatie met Haen was Acheffay vervolgens ook nog twee maal gevaarlijk. Ook Fortes had de kans om er 0-2 van te maken, maar zijn schot werd nog net geblokt.
De redelijke eerste helft van de Superboeren kreeg in het koude Utrecht na rust nauwelijks een vervolg. Jong Utrecht, tot nu toe had het vooral tegengehouden, kroop meer uit zijn schulp. Dat leidde tot een paar kleine mogelijkheden en één grote kans waarbij De Graafschap geluk had. De tweede helft kenmerkte zich vooral door veel strijd en weinig goed voetbal.

Beslissing

In de slotfase joeg invaller Gravenberch na uitstekend voorbereidend werk van Lelieveld de bal hard tegen de touwen voor de 0-2. Daarmee bewees Lelieveld opnieuw zijn waarde dit seizoen voor De Graafschap en was het duel in Utrecht ook beslist. De Graafschap pakte zo drie belangrijke punten in de subtop van de eerste divisie.