Sport

Vertrekt Bazoer bij Vitesse? "Het kan snel gaan, er wordt getrokken"

Vertrekt Bazoer bij Vitesse?
Vertrekt Bazoer bij Vitesse? © Orange Pictures
ARNHEM - Riechedly Bazoer aasde op een transfer afgelopen zomer. Dat gebeurde niet, maar in januari zou één van de smaakmakers van Vitesse alsnog kunnen vertrekken. "Het is absoluut geen straf hier te blijven."
Bazoer valt op met zijn mooie lange trap. Maar ook met zijn dribbels, zijn slimmigheidjes in het verdedigen en zijn duelkracht. De Utrechter is een uithangbord van de spelersgroep en maakt net als vorig seizoen indruk bij de Arnhemse club.

Alles kloppen

Dat leidt tot interesse. Bazoer draait wat zenuwachtig heen en weer en kiest zorgvuldig zijn woorden. "Er wordt hier en daar wat getrokken. Maar ik wil niets overhaasten en een verkeerde beslissing nemen. Alles moet kloppen. Alleen kan het heel snel gaan in de voetbalwereld."
Bazoer praat over een eventueel vertrek bij Vitesse
Bazoer speelde voor PSV en Ajax. Hij was zelfs international en is nog altijd pas 25 jaar jong. Bij Vitesse werd hij een linie naar achteren gehaald. Met Thomas Letsch heeft hij een goede klik en aan de hand van Bazoer ontpopte Vitesse zich tot een sterk collectief dat moeilijk te kloppen is.
Bazoer staat open voor een winterse transfer: "Maar alles moet kloppen"
Bazoer staat open voor een winterse transfer: "Maar alles moet kloppen" © Orange Pictures
"Ik zit al een tijdje in een goede flow en ben hier erg gelukkig", vervolgt Bazoer. "Met de trainer praat ik veel. Hij geeft me vertrouwen, ik voel me echt op mijn gemak. Maar ook hij weet hoe het soms werkt in het voetbal. We zien wel hoe het loopt. Het zou absoluut geen straf zijn om het seizoen hier af te maken."

Komende zomer

Het contract van Bazoer loopt komende zomer af. Alleen in de winterse window, die loopt tot 31 januari, kan Vitesse nog een transfersom ontvangen voor de centrale verdediger. Letsch: "Ik denk niet dat hij in de komende periode al vertrekt. Dat verwacht ik wel aan het einde van het seizoen. Hij heeft het hier goed. Ik hoop dat we hem kunnen houden."

Op de bank

Dezelfde Letsch stelde Bazoer afgelopen zaterdag niet op. Hij bleef de hele wedstrijd tegen Sparta op de bank. Bazoer baalde daarvan. Letsch vond dat zijn misschien wel belangrijkste speler rust nodig had. "Zowel mentaal als fysiek", aldus de coach. "Hij haalde de laatste tijd niet zijn hoogste niveau."

Rust

Bazoer: "De trainer vond dat verstandig. Ik ook? Ik wil altijd spelen en het team helpen. Natuurlijk heb ik al veel minuten gemaakt in de competitie en de Conference League. Dat ga je ook voelen in de benen. Hij vond het voor nu verstandig en daarover is ook goed overleg geweest samen. Of ik ook toe was aan rust? Nee, eigenlijk niet, maar we snakken er ook wel een beetje naar allemaal. We hebben veel wedstrijden gespeeld. Tegen Sparta kreeg ik ook een tik op mijn enkel. Dat speelde ook een rol dat ik niet kon spelen."
Bazoer glimlacht na die laatste woorden, maar gaat over tot de orde van de dag. "Ik hoop dat ik dinsdag tegen PEC Zwolle wel weer in de basis sta. Dan moeten we 100 procent gefocust zijn. De laatste wedstrijd van het jaar. We willen de eerste helft van het seizoen goed afsluiten."