Sport

Vitesse met kernspelers terug in elftal tegen PEC

Bero en Openda kregen rust tegen Sparta, maar keren tegen PEC Zwolle terug
Bero en Openda kregen rust tegen Sparta, maar keren tegen PEC Zwolle terug © BSRAgency/Orange Pictures
ARNHEM - Vitesse gaf bij Sparta een 2-0 voorsprong uit handen. Dinsdag moet die teleurstelling worden rechtgezet tegen PEC Zwolle. De spelers die rust kregen in Rotterdam, keren in het laatste duel van 2021 terug in het elftal. Ook Eli Dasa is er weer bij.
Thomas Letsch verdedigde zich maandag op Papendal voor zijn op het oog opvallende keuzes zaterdag tegen Sparta. De coach van Vitesse stelde drie van zijn sterkhouders niet op. Bazoer, Bero en Openda begonnen op de bank. Bazoer bleef daar ook negentig minuten zitten. Op het Kasteel op Spangen werd het 2-2.

Penalty

"We doen het gewoon goed daar. We controleren de hele wedstrijd en staan tot diep in de tweede helft met 2-0 voor. Dus die keuze's waren goed", countert Letsch. "Nikolai Baden Frederiksen maakt twee doelpunten en Lois Openda valt fris in. Hij had vier wedstrijden die elkaar snel opvolgden de volle 90 minuten gespeeld. Lois valt goed in en via hem moeten we zelfs een penalty hebben. Ik heb de beelden pas gisteren terug gezien en ben daar echt kwaad over. Als wij die penalty hadden benut, win je met 3-2."
Bazoer en Letsch over de definitieve plaatsing voor de knock-out fase in Europa.

Knie

Ook over Bero had Letsch een duidelijke uitleg. "Bij Sparta ligt kunstgras en met Bero wilden we geen risico nemen met zijn knie", verklaart de trainer zijn besluit om ook de Slowaak op de bank te laten beginnen.
"En Bazoer heeft net als Openda ook heel veel wedstrijden in korte tijd gespeeld. Bij hem was het een combinatie mentaal en fysiek. Hij haalde de laatste tijd niet zijn hoogste niveau, dat kon je ook zien. Voor hem was rust belangrijk. Als hij zich nu goed voelt, speelt hij morgen weer en daar ga ik vanuit", aldus Letsch.

Vijfde plaats

Vitesse zakte een plek op de ranglijst en ontvangt dinsdagvond (18.45 uur) dus PEC Zwolle in stadion GelreDome. Het verrassende FC Twente stak de Arnhemmers voorbij en staat nu met één punt meer vierde. De Tukkers spelen woensdag de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht. PEC Zwolle staat met zes schamele puntjes helemaal onderaan.

Dasa terug

Eli Dasa is hersteld van een blessure en keert vrijwel zeker terug in het elftal. Million Manhoef verving hem tegen Sparta en moet weer genoegen nemen met een reserverol. Baden Frederiksen is hersteld van rugklachten en kan ook spelen. De Deen scoorde in twee duels met Sparta vier keer.
Vermoedelijke opstelling: Houwen, Doekhi, Bazoer, Rasmussen; Dasa, Bero, Tronstad, Huisman, Wittek; Openda en Baden Frederiksen (Buitink)