Sport

Vitesse officieel door in Conference League door reglementaire nederlaag Spurs

Vitesse-verdediger Eli Dasa in actie tegen NS Mura
Vitesse-verdediger Eli Dasa in actie tegen NS Mura © ANP
ARNHEM - Vitesse is definitief door in de Conference League. Dat meldt de Europese voetbalbond UEFA maandag.
De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond besloot Tottenham Hotspur een reglementaire nederlaag van 3-0 toe te kennen, omdat de laatste groepswedstrijd tegen Stade Rennes vanwege een fors aantal coronagevallen bij de Engelse club niet kon worden gespeeld.

'Spurs niet in beroep'

Tottenham Hotspur heeft volgens algemeen directeur Pascal van Wijk van Vitesse laten weten niet in beroep te gaan tegen de beslissing van de UEFA. Vitesse eindigt daardoor als tweede in de groep en kwalificeert zich voor de volgende ronde.
De ploeg van trainer Thomas Letsch gaat het in februari in de zogeheten tussenronde van de Conference League opnemen tegen Rapid Wien. Ajax (Champions League), PSV, Feyenoord en AZ (allen Conference League) zijn na de winterstop ook nog actief in de Europese bekertoernooien.

'Afgelopen elf dagen waren bizar'

Vitesse is blij met de bevestiging van de UEFA. “Het was een bijzondere en lastige situatie, waarin wij een ander besluit moeilijk te verkroppen hadden gevonden”, reageert Van Wijk namens Vitesse. “De afgelopen elf dagen waren natuurlijk bizar. We wisten NŠ Mura met 3-1 te verslaan, maar hadden aanvankelijk nog geen idee of we daar blij mee konden zijn, of juist niet. Normaal gesproken weet je na een wedstrijd of een competitie direct waar je aan toe bent, maar nu was er sprake van een onwerkelijke situatie.”

'Vitesse internationaal op de kaart'

Vitesse kan zich dus gaan opmaken voor de volgende ronde van de Conference League. Het is de eerste Europese overwintering in de clubgeschiedenis. “Een prestatie waar eenieder met een geel-zwart hart enorm trots op mag zijn”, stelt Van Wijk. “Het is bovendien een enorm compliment aan onze spelers en staf. Vitesse staat internationaal op de kaart. We hebben dit seizoen uitgesproken dat we geloven in meer en hebben daad bij deze woorden gevoegd.”