Sport

Vitesse faalt bij Sparta: 'Dit mag je natuurlijk nooit weggeven'

Nikolai Baden Frederiksen haalt uit
Nikolai Baden Frederiksen haalt uit © ANP
ROTTERDAM - Vitesse faalde opzichtig zaterdagavond bij Sparta Rotterdam, op het Kasteel. Na 70 minuten stond het 0-2 voor de Arnhemse ploeg, maar uiteindelijk sloeg Sparta nog twee keer toe: 2-2. "En dus was het heel stil in de kleedkamer", zo vertelt aanvoerder Danilho Doekhi.
"Als wij op een comfortabele 2-0 voorsprong staan bij de rust, dan mag je dit absoluut niet weggeven", zo is Doekhi duidelijk over de prestaties van Vitesse vandaag. "Dat hij dan in de laatste seconde valt, is extra zuur. Dit geeft wel een klotegevoel."
Bekijk hier de teleurgestelde gezichten bij Vitesse:
Vitesse-spelers teleurgesteld na weggeven zege.
Vitesse speelde zaterdagavond niet goed in Rotterdam, maar kwam wel op een 2-0 voorsprong door treffers van de Deen Baden Frederiksen. "Natuurlijk ben ik blij met die goals, maar woensdag scoorde ik er ook twee tegen Sparta. Toen was ik blij, nu heb ik een 'shit feeling'." Helemaal omdat Vitesse de kansen had om de wedstrijd te beslissen, zegt Baden Frederiksen. "We waren alleen niet klinisch genoeg voorin."
Dat bleek wel toen Openda in de slotfase de 1-3 voor het grijpen had, maar zijn kans verprutste door niet langs doelman Okoye te komen. "Ja, als wij dan de wedstrijd op slot gooien, is er niks meer aan de hand. En nu hij niet valt, weet je dat hij verkeerd kan vallen. En dat deed hij vandaag", vertelt Doekhi.

"Zware concurrentie"

Openda scoorde dus niet, maar Frederiksen wel. Die hoopt dat hij zijn trainer overtuigt door zijn doelpunten de laatste week. "Ik moet gewoon blijven scoren en dat doe ik nu ook. Daar ben ik nu blij mee. Maar ik weet dat alle spitsen kunnen scoren. Er is een zware concurrentie", zegt de doelpuntenmaker van vandaag.
Als die spitsen van Vitesse dinsdag op dreef zijn tegen PEC Zwolle, dan kan Vitesse het jaar 2021 nog met een goed gevoel afsluiten. "Winnen is inderdaad het enige wat we kunnen doen om het jaar goed af te sluiten", aldus de aanvoerder