Sport

Dit moet je zien: Malou kan bizarre trucs met haar hockeystick

Malou Rensink op het veld van Avanti
Malou Rensink op het veld van Avanti © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - Malou Rensink uit Winterswijk is 14 jaar en al Nederlands kampioen skills. Dat zijn trucs met een hockeystick.
"Ik zag het op Instagram, daar deden een paar meisjes skills", vertelt Malou. "Het NK is nu sinds drie jaar en je ziet het steeds meer meiden doen. Dit was perfect in coronatijd, want toen we niet mochten trainen. Dit kon je thuis gewoon oefenen. Ik begon met een simpel trucje en heb het steeds meer uitgebreid."
Malou kan stunten met haar hockeystick
Malou heeft er veel plezier in. "Ik kan mezelf er helemaal in kwijt. Je kunt steeds doelen stellen. Er is nooit een einde aan, je kunt altijd weer wat nieuws bedenken. Er zijn geen regels, je mag alles zelf bedenken. De stickflip was er al, maar die heb ik uitgebreid tot vierdubbel."
Ze speelt ook veldhockey bij Avanti in Winterswijk. "Aan die trucs heb je daar niet zoveel. Ja, een dribble en een wipje, maar je mag helaas maar vier keer hooghouden in het veld. Je krijgt er wel veel balcontrole door. Mijn grootste droom is het Nederlands elftal, maar anders wil ik hoofdklasse halen. Dat is de top van Nederland."
Malou showt haar balbeheersing
Malou showt haar balbeheersing © Òmroep Gelderland
Voorlopig bevalt het haar nog bij Avanti. "Het is superleuk. Ik ben al doorgeschoven naar de meisjes A2. Ik speel ook al op zondag mee bij dames 3 en dames 2. En laatst mocht ik al een keer meedoen bij dames 1, dat was supergaaf. Maar die lockdown, dat is wel heel jammer. Dan werk ik maar aan mijn skills."