Sport

Vitesse nog zonder Eli Dasa op jacht naar perfecte maand

Thomas Letsch ziet Dasa afhaken voor Sparta uit.
Thomas Letsch ziet Dasa afhaken voor Sparta uit. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vitesse mist zaterdagavond wederom rechtsback Eli Dasa tegen Sparta Rotterdam. Net als in het bekerduel afgelopen woensdag, blijft de Israeliër aan de kant. Million Manhoef lijkt zijn vervanger.
De Arnhemse club heeft nog twee hordes te gaan voor de winterstop. Eerst een uitwedstrijd bij Sparta en daarna een thuiswedstrijd tegen PEC, de onderste twee ploegen op de ranglijst. Mocht Vitesse die winnen, dan kan er met recht gesproken worden van een perfecte decembermaand, waarin alles gewonnen wordt.
Bekijk hier hoe Thomas Letsch en Jacob Rasmussen vooruitkijken naar Sparta:
Vitesse op jacht naar perfecte maand
"Het kan een perfecte maand worden ja, en dat is ons doel ook. Maar het was ook een heel goed 2021 als je kijkt wat we allemaal gepresteerd hebben", vertelt trainer Thomas Letsch. Maar voor het zover is, moeten we eerst bij Sparta winnen. Als het nu winterstop zou zijn, zou ik heel trots zijn. Maar stel me die vraag na de wedstrijd tegen PEC (dinsdag, red.) nog een keer. Het is nu nog te vroeg om terug te kijken."

Twee keer tegen Sparta

Zaterdagavond wacht dus eerst Sparta Rotterdam. Vitesse trof de Rotterdammers woensdag ook al in de beker en toen werd er met 2-1 gewonnen.
"Twee keer in vier dagen tegen een zelfde tegenstander spelen, dat is best vreemd. Dat hadden we vorig jaar tegen VVV ook in de beker en competitie. En we hadden het dit jaar in Europa ook dat we in korte tijd twee keer tegen dezelfde ploeg spelen. Maar elke keer was onze tweede wedstrijd beter. Dat was zo tegen Tottenham, Rennais en Mura. En vorig jaar ook tegen VVV. Dat moet dus nu ook weer tegen Sparta", aldus de Duitser.

Geen Dasa, wel Manhoef

Vitesse start in de uitwedstrijd bij Sparta nog wel zonder Eli Dasa. "Hij heeft geen echte grote blessure hoor, maar hij heeft gewoon veel wedstrijden gespeeld. Daardoor heeft hij nu wat lichte klachten en wij vinden het risico op kunstgras te groot. Ik ga ervan uit dat hij er tegen PEC Zwolle weer bij is", besluit de trainer.
Zijn vervanger lijkt Million Manhoef te gaan worden. Afgelopen woensdag speelde Romaric Yapi nog op de plek van Dasa, maar die maakte geen al te beste indruk. Daarnaast keren Thomas Buitink en Daan Huisman terug in de ploeg ten koste van Yann Gboho en Baden Frederiksen, die nog twee keer scoorde in de bekerwedstrijd tegen Sparta. Oussama Darfalou is nog altijd geblesseerd.
Vermoedelijke opstelling: Houwen, Doekhi, Bazoer, Rasmussen, Manhoef, Bero, Huisman, Tronstad, Wittek; Openda en Buitink