Sport

Amateurs DVS verder in de beker, De Treffers ligt eruit

De spelers van DVS'33
De spelers van DVS'33 © BS/Orange Pictures
VEEN - De amateurs van DVS'33 uit Ermelo zijn door in de beker na een 2-0 zege op Achilles Veen. Voor De Treffers uit Groesbeek is het bekeravontuur ten einde.
DVS schakelde in de vorige ronde de profs van Eindhoven uit. Al vroeg in de wedstrijd kopte de opgekomen verdediger Nicky van Hilten raak na een pass van Kruisheer. Doelman Daan Huiskamp, die ooit profvoetbal speelde bij AGOVV, voorkwam de gelijkmaker van Koenen. DVS kreeg daarna kansen om de score op te voeren, maar Kruisheer en Akla wisten niet te scoren. Maar Achilles Veen drong steeds meer aan. Huiskamp bleek echter onpasseerbaar.

Mist

Na rust werd het snel 0-2. Uit een voorzet van Benjamin Roemeon schoot Ali Akla gedecideerd raak. Roemeon verzuimde daarna in de steeds dichtere mist om de wedstrijd in het slot te gooien. Na 67 minuten werd het duel stilgelegd, want scheidsrechter Timmer vond het onverantwoord om nog verder te spelen. De mist trok daarna enigszins op en de wedstrijd werd hervat. Het duel was nog steeds nauwelijks te zien, maar Roemeon raakte wel de paal.

De Treffers

De Treffers uit Groesbeek kan na NEC, Vitesse en DVS de vierde ploeg in de achtste finales worden. In Heerenveen staat de ploeg in de eerste helft nog knap op 0-0. Na ruim een half uur had De Treffers zelfs een goede kans via Tjeu Langeveld. De thuisclub werd voor het eerst gevaarlijk met een poging van Halilovic, maar doelman Niels Kornelis was paraat. Vlak voor rust miste Al Hajj van dichtbij en zo haalden de Groesbekers de rust met 0-0.
Tjeu Langeveld van De Treffers in actie tegen Heerenveen
Tjeu Langeveld van De Treffers in actie tegen Heerenveen © BSR/Orange Pictures
Na rust redde Kornelis knap bij een inzet van Van Ewijk. En de doelman had een miraculeuze ingreep met zijn hand bij een poging van Siem de Jong. De ban werd pas een kwartier voor tijd gebroken toen De Jong voor Kornelis opdook en afrondde. Anthonu Musaba (ex-NEC) uit Beuningen verprustste een enorme kans. Bij De Treffers hadden meerdere spelers last van kramp. In de slotfase besliste Joey Veerman het duel definitief.