NEC'ers willen liever punten dan goed spel

Magnus Mattsson bejubelt zijn doelpunt
Magnus Mattsson bejubelt zijn doelpunt © Broer van den Boom
NIJMEGEN - NEC was heel onfortuinlijk tegen PSV en verloor in De Goffert met 2-1.
Maar voetballend waren de Nijmegenaren zeker niet de mindere. "Vooral de eerste dertig minuten hebben we ze behoorlijk weggespeeld", vond doelpuntenmaker Magnus Mattsson. "We lieten onze kwaliteiten zien en speelden echt als een team. We creëerden ook veel kansen en hadden veel meer balbezit."
NEC verliest op de valreep tegen nieuwe koploper PSV
"Na rust werd het lastiger. We moesten meer verdedigen. We raakten ook vermoeid. En dan doet het echt pijn als de tegengoals vlak voor tijd nog vallen. Je ziet dan 2-1 op het scorebord en hebt het gevoel dat we meer hadden verdiend."
Dirk Proper baalde ook flink. "Heel zuur dat we weer in de laatste paar minuten verliezen. We hebben echt goed gestreden als een team. We wisten dat PSV het lastig heeft als ze in kleine ruimtes moeten spelen. We pakten het goed aan. Maar de tweede helft werd de druk heel groot. We hielden het lange tijd nog dicht. Zonde dat we dat het in de laatste minuten verkeerd gaat. Dit kost weer punten. Ik had liever minder goed meegespeeld en een punt of drie punten gepakt. Het was zeker mogelijk, maar uiteindelijk mocht het niet zo zijn."
Dirk Proper
Dirk Proper © Omroep Gelderland
Proper stond vorige week voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis. Toen speelde hij niet best, tegen PSV haalde hij een beter niveau. "Ik ben zelf nog niet tevreden. Ik denk dat ik nog zoveel beter kan. We kunnen wel dingen uit deze wedstrijd halen. Qua energie die we leverden en hoe we als team op het veld stonden, dat was heel wat beter dan tegen RKC. Daar kunnen we verder mee."
Mattsson beaamt dat. "Zeker als we kijken hoe goed we het voor de rust deden. Er valt nog heel wat te verbeteren, maar we moeten zo doorgaan als in de eerste helft."