Dapper NEC op de valreep onderuit tegen PSV

Doelpuntenmaker Magnus Mattsson baalt van de nederlaag
Doelpuntenmaker Magnus Mattsson baalt van de nederlaag © Broer van den Boom
NIJMEGEN - NEC weerde zich dapper tegen PSV, maar in de slotfase sloegen de Eindhovenaren toe en wonnen met 2-1 in de lege Goffert.
NEC miste om diverse redenen acht spelers. Calvin Verdonk en Rodrigo Guth hadden hun eerste basisplaats.
NEC verliest op de valreep tegen nieuwe koploper PSV
In de openingsfase speelde PSV de bal rond en NEC wachtte vooral af. Na acht minuten nam Lasse Schöne een vrije trap, die doelman Drommel slecht verwerkte. De rebound was voor Magnus Mattsson: 1-0.
Magnus Mattsson viert zijn treffer
Magnus Mattsson viert zijn treffer © Omroep Gelderland
PSV probeerde de druk op te voeren, maar deed dat in een veel te traag tempo. NEC verdedigde compact en kwam er enkele malen gevaarlijk uit. Na een mooie pass van Mattsson stoomde Souffian El Karouani op en met zijn schot had Drommel de nodige moeite. PSV had nauwelijks kansen en maakte een lamlendige indruk. De 1-0 ruststand was zeker niet onverdiend.
Na rust bleef PSV heel slap spelen en Jordy Bruijn had een goede kans, maar stuitte op Drommel. Het leek 1-1 te worden toen Sangaré een klutsgoal maakte, maar de VAR corrigeerde dat vanwege buitenspel. PSV zette NEC veel beter vast, maar kansen bleven uit. NEC toonde vooral veel karakter en duelleerde scherp.
Lasse Schöne in de achtervolging op Bruma
Lasse Schöne in de achtervolging op Bruma © Omroep Gelderland
Na een mooie dieptepass van El Karouani kont Elayis Tavsan zo doorlopen op Drommel, maar hij wist niet af te ronden. Aan de andere kant was Götze dichtbij een doelpunt. De 1-1 kwam er toch via Vertessen. NEC leek er doorheen te zitten en kwam niet meer onder de druk uit. Het was louter nog overleven. En het ging toch nog mis toen Vinicius scoorde.