Vitesse zwaar gestraft door UEFA: geen uitfans en 35.000 euro boete

Fans van Vitesse in Rennes.
Fans van Vitesse in Rennes. © ANP
ARNHEM - Vitesse is zwaar gestraft voor de ongeregeldheden bij de Europese wedstrijd tegen Stade Rennais. De club mag één Europese uitwedstrijd geen fans meenemen. Ook moeten de Arnhemmers 35.000 euro boete betalen, zo heeft de UEFA bepaald.
De fans van Vitesse gooiden volgens Franse media tijdens de wedstrijd in Rennes onder meer flessen, bekers en een twintigtal stoeltjes naar de politie. Ook sneuvelden twee wastafels.
De spectaculaire wedstrijd in de groepsfase van de Conference League eindigde twee weken geleden in 3-3. Vitesse moet van de UEFA binnen dertig dagen contact opnemen met Stade Rennais om de schade te vergoeden.
Het is niet voor het eerst dit seizoen dat Vitesse wordt beboet. Ook na de confrontaties met Dundalk, Anderlecht en de thuiswedstrijd tegen Stade Rennais moesten de Arnhemmers de portemonnee trekken. De teller is inmiddels opgelopen tot meer dan 85.000 euro.

Geen uitfans in Conference League?

Mogelijk moeten de Arnhemse fans de uitwedstrijd in de knock-outfase van de Conference League aan zich voorbij laten gaan. Vitesse staat momenteel tweede in de poule, maar wacht nog altijd op duidelijkheid over het duel tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais.
Het is nog niet bekend wanneer die wedstrijd wordt ingehaald. De Engelsen zijn bij een overwinning zeker van de knock-outfase. In alle andere gevallen gaat Vitesse door naar de volgende ronde.