Vitesse eist duidelijkheid van de UEFA in soap rond Spurs

Pascal van Wijk: "We willen snel duidelijkheid, dit knaagt"
Pascal van Wijk: "We willen snel duidelijkheid, dit knaagt" © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vitesse hekelt het wachten op de UEFA in de mistige zaak Tottenham Hotspur. De Arnhemse club wil dat de Europese bond snel een datum kiest om in Londen het uitgestelde duel tegen Stade Rennais alsnog te spelen. Anders vindt Vitesse een reglementaire nederlaag een logisch gevolg.
Directeur Pascal van Wijk kan zich wel vinden in het woord 'soap' rondom de afgelasting van de laatste groepswedstrijd tussen Tottenham en Stade Rennais. Na een forse corona uitbraak in het Engelse kamp verzocht de machtige club uit Londen de overheid om het duel niet door te laten gaan. Die ging daarmee akkoord. Vitesse wilde daarom ook uitstel, maar kreeg nul op het rekest.

Gekkenhuis

Het leidde de hele donderdag en ook vandaag weer tot koortsachtig overleg op de Arnhemse burelen. Medewerkers spraken van een ongekend bizarre situatie die zijn weerga in de geschiedenis van Vitesse niet kende. Volgens Van Wijk was het een waar gekkenhuis. "We zijn nog nooit zo veel bij elkaar geweest. Alle instanties die hierbij een rol zouden kunnen spelen, hebben we gesproken. Feit blijft dat hier oneerlijke competitie heeft plaatsgevonden. En dat is niet waar de UEFA voor staat."
Vitesse moest gisteravond dus wel spelen in de wetenschap dat Tottenham Hotspur gelijk stond in punten, maar wel een iets beter doelsaldo had. Vitesse won van NS Mura en staat nu op de tweede plaats in de poule. Dat betekent overwintering, maar Tottenham mag waarschijnlijk nog spelen en weet dus precies waar het aan toe is. Winnen van Stade Rennais is echter wel noodzakelijk.

Trots met tien punten

"Ik zit daarom ook wel met gemengde gevoelens", zegt Van Wijk. "Wij hadden niet moeten spelen vind ik, omdat het andere duel ook niet is gespeeld. Dit is niet fair. Maar ik ben trots hoe wij gepresteerd hebben in deze poule met tien punten. We willen alleen nu ook verder en weer in die Europese pot terecht komen."
Vitesse zit in de wachtkamer, de UEFA is aan zet. "Ze zijn bezig om de wedstrijd in Londen in te plannen. We hebben heel veel vragen, maar willen vooral snel duidelijkheid. Dit knaagt. Van de onzekere situatie balen we."

Vragen

Er zijn veel vragen voor Vitesse. "Vinden ze er nog wel een datum voor in het drukke Engelse schema? Wordt er misschien helemaal niet meer gespeeld. Welke mogelijkheden heeft Stade Rennes nog? Wat zijn de regels nu precies allemaal? De keiharde afspraak is dat er voor 31 december gespeeld zou moeten worden. Ja, daar willen we ze wel aan houden."
"We hebben een hekel aan het moeten wachten nu", aldus Van Wijk. "We houden alles natuurlijk nauwlettend in de gaten. Tot 31 december zit het programma van de Spurs bomvol. Maar zeker als er geschoven wordt, gaan wij ze natuurlijk wel even wijzen op hun eigen regelementen in Engeland."
Van Wijk: "We willen niets forceren, maar balen wel enorm. Als die andere wedstrijd niet doorgaat, volgt er misschien toch een reglementaire nederlaag. Dat zou ook kunnen natuurlijk."
Bekijk hier het hele interview met Pascal van Wijk:
Vitesse eist duidelijkheid van de UEFA in soap rond Spurs