Zieke NEC-spits Akman krijgt Turks eten voor herstel

Ali Akman in actie namens NEC tegen RKC
Ali Akman in actie namens NEC tegen RKC © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - NEC kampt met een flinke blessuregolf en dan is spits Ali Akman ook nog eens ziek.
Maar er wordt van alles aan gedaan om de clubtopscorer fit te krijgen voor de wedstrijd van zondagavond tegen PSV. "Ik heb hem gesproken, maar hij voelt zich nog niet top", verklaart trainer Rogier Meijer. "Ik heb heb wel hoop dat hij bij de selectie zit. We hebben wat Turks eten gebracht, dan hoop ik dat het beter met hem gaat. Maar het is afwachten of hij erbij is tegen PSV."
Turks eten voor zieke NEC-spits Akman
Na de wedstrijd tegen RKC, die met 2-1 verloren ging, vielen er wel wat harde woorden. "Dat is gebeurd en als je dan een dag verder alle interviews leest, heeft iedereen wel de kern geraakt. Dat hebben we met elkaar besproken. We hebben nu zieken en blessures en nog een schorsing voor Marquez, maar dat hoort ook een beetje bij deze tijd van het jaar. We gaan proberen om dat zo goed mogelijk op te vangen."
Hoe dan ook, trainer Rogier Meijer moet flink improviseren en dat levert een basisplaats op voor Calvin Verdonk, zijn eerste van dit seizoen. "Ja, we hebben op de training een formatie geprobeerd en daaruit bleek dat ik ga starten. Ik wist op voorhand toen ik hierheen kwam dat Souffian El Karouani het goed deed als linksback. Wij gaan goed met elkaar om, ik steun hem in de wedstrijd. En als ik inval, zijn we vaak een goed koppel. Maar ik wist dus dat ik me moest terugvechten in het elftal. En nu kan ik mij laten zien."
Calvin Verdonk krijgt zijn eerste basisplaats
Calvin Verdonk krijgt zijn eerste basisplaats © Omroep Gelderland
Verdonk had al wel een hoogtepunt als invaller, want hij scoorde in de De Kuip tegen zijn oude club Feyenoord. "Ja, dat was een leuk moment. Jammer dat we die wedstrijd verloren. Nu tegen PSV hebben we best een kans op een resultaat. Je ziet vaak dat topclubs die terugkomen van een wedstrijd uit Europa moeite hebben met de eerstvolgende wedstrijd. En wijzelf hebben veel te weinig punten gehaald uit de laatste vier wedstrijden. Maar twee, ik ben ervan overtuigd dat het er meer hadden moeten zijn."