Dit miljoenenbedrag verdiende Vitesse tot nu toe in de Conference League

Daan Huisman geniet van zijn treffer tegen Mura donderdagavond.
Daan Huisman geniet van zijn treffer tegen Mura donderdagavond. © ANP
ARNHEM - Vitesse speelde donderdagavond de laatste groepsfasewedstrijd in de Conference League. Tegen NS Mura werd met 3-1 gewonnen. Of dat voldoende is voor een volgende ronde, is nog afwachten. Maar duidelijk is inmiddels wel dat Vitesse tot dusver een lucratief toernooi heeft gespeeld.
Vitesse won niet alleen thuis van NS Mura, maar deed dat ook in Slovenië. Voor die twee overwinningen ving Vitesse al 1 miljoen euro. Daar kwam nog een half miljoen bij voor de overwinning thuis op Tottenham Hotspur.
Dat was echter nog niet alles, want voor ieder gelijkspel kregen de Arnhemmers 166.000 euro. Dat gebeurde maar één keer, tegen Stade Rennais. Daardoor is het prijzengeld in de groepsfase opgelopen tot circa 1,7 miljoen euro voor de club. Opgeteld bij de startpremie die Vitesse sowieso al verdiende, is er in totaal nu 4,6 miljoen euro binnen gekomen.

Teller kan nog oplopen

Mocht Tottenham Hotspur de geannuleerde wedstrijd tegen Stade Rennais niet meer spelen, dan krijgt Vitesse nog eens 600.000 euro bijgeschreven op de rekening en loopt het totale opbrengstenplaatje op naar meer dan 5 miljoen euro.
Als Vitesse in Europees verband 'overwintert' en weet te winnen in de tussenronde, tegen een nummer drie uit de Europa League, dan komt er zelfs 1 miljoen euro extra in de clubkas.