Vitesse reageert: 'Er moet een eerlijke, gelijktijdige strijd zijn'

Vitesse rekent erop dat het donderdag 'gewoon' in actie komt.
Vitesse rekent erop dat het donderdag 'gewoon' in actie komt. © BSR/OrangePictures
ARNHEM - Vitesse rekent erop dat het donderdagavond gewoon in actie komt tegen NS Mura in de Conference League. Woensdag trok groepsgenoot Tottenham Hotspur zich eenzijdig terug voor de slotwedstrijd tegen Stade Rennes. De UEFA bevestigde de annulering donderdag. Dat kan in het nadeel werken van Vitesse.
De Arnhemse club zat sinds woensdag al in spanning. Tottenham deelde mee dat het zó veel coronabesmettingen in de selectie had, dat een elftal op de been brengen simpelweg niet haalbaar was. De Engelsen zegden het duel dan ook af.
Enkele maanden geleden deden andere clubs dat ook: Slovan Bratislava uit Slowakije in de eerste voorronde van de Champions League en FC Pristina uit Kosovo in de eerste voorronde van de Europa League. De UEFA legde beide clubs daarna een reglementaire 3-0 nederlaag op.
Bij Tottenham doet de bond dat echter niet.
De Engelsen kunnen daar profijt uit halen: zodra zij weten wat voor uitslag Vitesse donderdagavond heeft neergezet tegen NS Mura, weten ze precies welke uitslag ze zelf moeten behalen tegen Stade Rennes om na de winterstop actief te blijven in de Conference League.
"Vitesse en Tottenham Hotspur strijden met elkaar om een plaats in de knock-outfase van de Conference League en dat moet een eerlijke, gelijktijdige strijd zijn", vindt Vitesse.

Geen eerlijke strijd

De Arnhemmers benadrukken dat van een eerlijke strijd geen sprake meer is, wanneer Tottenham op een later moment zijn slotwedstrijd speelt. Niettemin heeft Vitesse wel graag dat het duel met NS Mura donderdag gewoon doorgaat. "Spelen is een verstandigere optie dan weigering, hetgeen consequenties met zich kan meedragen. Maar bovenal hoort deze keuze niet bij Vitesse, maar bij de UEFA te liggen."
"In het kader hiervan heeft Vitesse de Europese voetbalbond ook een aantal vragen gesteld en aangegeven dat het bereid is om concrete oplossingen te onderzoeken. Alles met het doel om een gelijkwaardig en eerlijk speelveld voor alle teams in de poule te creëren."