Sport

Van corona herstelde Van Heertum redt De Graafschap

Jasper van Heertum viert zijn winnende treffer
Jasper van Heertum viert zijn winnende treffer © BSR/Orange Pictures
EINDHOVEN - Jasper van Heertum redde de drie punten voor De Graafschap tegen Jong PSV. En dat terwijl hij pas net hersteld is van corona.
In de extra tijd besliste hij het duel. "Ja, een assist van Ted van de Pavert, heel belangrijk", lachte de verdediger. "Maar alle gekheid op een stokje, dit is natuurlijk wel mooi."
De Graafschap wint dankzij Van Heertum
Van Heertum was invaller, omdat hij pas net weer fit is na corona. "Ik kreeg op de woensdag voor de vorige wedstrijd te horen dat ik positief was. Ik ben twee dagen licht verkouden geweest en dat is het. Het was niet erg en gelukkig kon ik weer lekker minuten maken. Ik had de afgelopen dagen al meegetraind en ik voel me gewoon prima."
De matchwinner erkende dat De Graafschap niet best was. "Ik denk dat het geen goede wedstrijd was van ons. Moeilijke omstandigheden met dit veld en het weer. Het was een lastige wedstrijd. We hadden de bal weinig en konden moeilijk druk zetten. We mogen blij zijn dat we drie punten mee naar huis kunnen nemen."
Aanvoerder Ted van de Pavert merkte ook dat het vooral voor rust niet liep. "Het was heel moeizaam en dan is het heel lekker dat we toch winnen. Opluchting, want we blijven erbij bovenin. We proberen op een bepaalde manier te voetballen en druk te zetten. Maar als we dan niet goed samenwerken, dan kunnen teams daar heel makkelijk onderuit spelen. De tweede helft gaan we wat meer één-op-één spelen, dan moeten zij ook meer lang spelen en dan komen we meer in onze kracht terecht."
Jasper van Heertum met achter hem Ted van de Pavert
Jasper van Heertum met achter hem Ted van de Pavert © Omroep Gelderland
En dus blijft De Graafschap meedoen om directe promotie, zeker als de komende twee duels voor de winterstop ook worden gewonnen. "Dat hebben we ook voor deze wedstrijd al gezegd. Als we blijven winnen tot de winterstop, blijven we bij. Het is nu aan ons."