De Graafschap wint met veel mazzel van Jong PSV

Philip Brittijn in actie tegen Jong PSV
Philip Brittijn in actie tegen Jong PSV © BSR/Orange Pictures
EINDHOVEN - De Graafschap heeft uit tegen Jong PSV op de valreep gewonnen. Het werd in blessuretijd 2-3 voor de Doetinchemmers en dat was nauwelijks verdiend.
Bij De Graafschap keerden Jasper van Heertum en Devin Haen na corona terug in de selectie, maar ze begonnen nog niet in de basis.
De Graafschap wint dankzij Van Heertum
Het begin was matig. Jong PSV had een licht overwicht zonder echt kansen te creëren. De Graafschap leverde de bal vooral in. Halverwege de eerste helft had Sealy de eerste serieuze kans, maar Hidde Jurjus redde met zijn voet. En na ruim een half uur viel de 1-0. Leysen kopte ongedekt raak na een vrije trap.
Ontzetting bij De Graafschap na de 1-0
Ontzetting bij De Graafschap na de 1-0 © Omroep Gelderland
Daarna bleef het zwak wat De Graafschap liet zien. De Eindhovense talenten hadden veel meer balbezit, maar drukten niet echt door. Zonder één doelpoging kwam De Graafschap toch aan de gelijkmaker. In de blessuretijd van de eerste helft speelde Saibari om onbegrijpelijke redenen van heel ver terug op doelman Müller en die kon er niet bij: 1-1.
Saibari schaamt zich na zijn bizarre eigen doelpunt
Saibari schaamt zich na zijn bizarre eigen doelpunt © Omroep Gelderland
Na rust was Jong PSV direct weer scherper en was er een kans voor Colyn. Van Heertum kwam in de ploeg en Fortes schoof door naar het middenveld. Het leverde meteen de eerste Doetinchemse kans op. Hachim Acheffay had de 1-2 op de schoen, maar doelman Müller voorkwam dat.
Jong PSV was dichtbij 2-1 toen Tielemans de bal tegen de lat krulde. Aan de andere kant schoot Acheffay net over. En in de fase dat De Graafschap beter begon te voetballen, werd het 2-1 via Colyn.

Opportunisme

De Graafschap was het even kwijt en Ledesma was dichtbij 3-1. Met Denzell Gravenberch kwam er een stormram bij. En het opportunisme had resultaat. Acheffay haalde uit, Müller redde, maar de rebound was voor Jhonatan Opoku: 2-2.
Met Devin Haen kwam er nog een spits bij. Ondertussen bleef Jong PSV er gevaarlijk uitkomen. Maar het waren de Doetinchemmers die in de extra tijd toch nog toesloegen via invaller Van Heertum.
Jasper van Heertum viert zijn winnende treffer
Jasper van Heertum viert zijn winnende treffer © BSR/Orange Pictures
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!