Sport

VIDEO | Druk op de ketel voor gehavend De Graafschap bij Jong PSV

Jesse Schuurman kijkt bedenkelijk, De Graafschap zit in een mindere fase van het seizoen
Jesse Schuurman kijkt bedenkelijk, De Graafschap zit in een mindere fase van het seizoen © Orange Pictures
DOETINCHEM - De Graafschap zit in een dip. Uit de laatste vier duels werden vier punten gepakt. De achterstand op de nummer twee Excelsior bedraagt vijf punten. Maandag wacht Jong PSV in Eindhoven.
Vorige week verslikte De Graafschap zich in Jong Ajax. Op de Vijverberg wonnen de Amsterdammers verdiend met 3-1. Ook de laatste uitwedstrijd van de Graafschap ging verloren. Bij FC Den Bosch werd het 2-1. De Graafschap zakte in de maand november van plek drie naar vijf.
Robbemond over de aanpassingen die hij moet doen als trainer vanwege corona

Corona

Op de Herdgang van PSV mist trainer Robbemond, behalve de langdurig afwezige Danny Verbeek, mogelijk ook nog eens drie belangrijke spelers. Elmo Lieftink meldde zich af met buikgriep en zit niet bij de selectie. Jasper van Heertum kampte een week met een coronabesmetting, maar heeft inmiddels wel weer negatief getest. Ook Devin Haen testte de afgelopen dagen positief op het virus, maar is inmiddels ook weer negatief en moet nog wachten of hij opnieuw een negatieve test kan overleggen.
Robbemond verklapte alvast dat Johnatan Opoku, net als tegen Jong Ajax overigens, de plek van Lieftink weer inneemt. De middenvelder viel vorige week vrijdag na rust in voor Opoku die vorige week dus de voorkeur kreeg boven Lieftink.

Achterhoeker Brittijn

Omdat het drietal Lieftink, Haen en Van Heertum vorige week ook al niet aan de aftrap stond, kiest Robbemond waarschijnlijk voor hetzelfde elftal tegen Jong Ajax. De tegenvallende Giovanni Korte werd toen al in de eerste helft gewisseld voor Phillip Brittijn. De Winterswijker zou daarom wel eens kunnen starten in Eindhoven, net als onlangs tegen FC Dordrecht. Ook Rick Dekker moest al voor rust naar de kant.

Vijf nederlagen

De Graafschap haalde uit de laatste vier duels slechts vier punten en is achterop geraakt. Jong PSV staat dertiende met zeven nederlagen en zes overwinningen. De Graafschap verloor al vijf keer dit seizoen. Om niet nog verder achterop te raken, zijn drie punten noodzaak voor de club uit Doetinchem.
Vermoedelijke opstelling: Jurjus, Lelieveld, Fortes, Van de Pavert, Baas; Schuurman, Dekker, Opoku; Acheffay, Konings en Brittijn (Korte)