Sport

Huisman maakt stappen bij Vitesse: "Zit er dicht tegenaan"

Daan Huisman speelt ook vanavond weer tegen Cambuur
Daan Huisman speelt ook vanavond weer tegen Cambuur © Orange Pictures
ARNHEM - Daan Huisman timmert aan de weg bij Vitesse. De Arnhemmer viel op met zijn goal tegen Stade Rennais en staat ook vanavond weer aan de aftrap tegen Cambuur.
Huisman maakte een moeilijk begin van dit seizoen door. "Ik had het in de voorbereiding wel lastig", zegt de 19-jarige aanvaller. "Langzaam maar zeker is het een beetje gaan lopen, maar het was in het begin wel moeilijk. Ik ben onder meer extra gaan trainen en zit nu veel beter in mijn vel. Ik zit ook dicht tegen een basisplaats aan."
Huisman moest het tot voor kort vooral met invalbeurten doen. Soms bleef bij de hele wedstrijd op de bank. De Graafschap had sluimerende belangstelling voor de Arnhemmer, maar een verhuurperiode werd nooit concreet.

Verhuur

"Het is het belangrijkste dat ik hier aan het spelen toekom. Dat gaat de laatste tijd goed. Ik maak veel minuten en daar het gaat om. Nee hoor, aan verhuur in de winterstop heb ik nooit gedacht. Ik ben met Vitesse bezig", aldus Huisman.
In Leeuwarden staat Huisman net als zondag tegen AZ in de basis. Toen werd hij na een uur vroegtijdig naar de kant gehaald. En hij was niet de enige. Volgens trainer Thomas Letsch liggen mentale oorzaken daaraan ten grondslag.

Contrast

"Fysiek zat het met mij wel goed na die wedstrijd tegen Stade Rennais. Natuurlijk is dat omschakelen. Maar daarvan waren we wel hersteld. Onbewust is het misschien inderdaad toch iets mentaals. Je speelt bijvoorbeeld zonder fans. Het was een groot contrast met de beleving in Frankrijk. Daar hing echt een super sfeer", weet Huisman.
Hij scoorde in Bretagne vlak voor rust. Vitesse speelde na een knappe comeback met 3-3 gelijk. "Daar krijg je absoluut een boost van. Het doet iets met je zelfvertrouwen. Het is alleen jammer dat er dan vervolgens zo'n wedstrijd tegen AZ achteraan komt."
"Tegen Cambuur kan het voor ons juist een voordeeltje zijn dat we voor lege tribunes spelen. Ik ben alleen met deze wedstrijd bezig, dat kost me weinig moeite. Je kijkt altijd eerst naar de volgende. Daarna volgt Mura en richten we ons daar weer op."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!