Sport

Vitesse mist sterkhouder Bero tegen Cambuur in cruciale week

Matus Bero (links) ontbreekt vanwege een hoofdblessure. In het midden Eli Dasa, die vandaag jarig is
Matus Bero (links) ontbreekt vanwege een hoofdblessure. In het midden Eli Dasa, die vandaag jarig is © Orange Pictures
ARNHEM - Vitesse staat misschien wel voor de belangrijkste week van het seizoen die zijn schaduw nu al vooruit werpt. Donderdag wacht NS Mura in de spannende apotheose van de Conference League. Maar eerst stuit Vitesse nog op Cambuur.
Ook Thomas Letsch weet dat hij er aan de vooravond van het duel in Friesland niet omheen kan. De coach beantwoordt dan ook keurig de eerste vragen die nu al gaan over de beslissende laatste speelronde in de poule van Conference League. "We hebben het in eigen hand, zo zie ik het absoluut. Ik heb geen invloed op wat Tottenham doet en ook niet met welk team Stade Rennes komt als zij donderdag tegen elkaar spelen. Wij hebben het druk genoeg met onszelf en daar kijk ik alleen naar."

Geloof

"We kunnen op tien punten komen", vervolgt Letsch. "Normaal gesproken ben je dan door. Ik geloof absoluut in onze kansen als wij thuis winnen, het liefst natuurlijk met grote cijfers. Maar het is helder dat Mura heel moeilijk kan zijn. Anders win je ook niet van Spurs. Alleen denk ik wel dat een stuk geloof bij hen weg zou vallen als we vroeg op 2-0 zouden komen", stelt een ontspannen Letsch op Papendal.

Verrassing

Na de competitiewedstrijd zaterdag tegen Cambuur gaat het vizier direct op de cruciale kraker in GelreDome waar het al uitgeschakelde Mura dan de tegenstander is. "Nu denk ik echt alleen aan Cambuur. Het gaat bij mij altijd om de eerstvolgende wedstrijd. Je moet wel. Dat is ook niet moeilijk, ook niet voor de spelers. De focus ligt nu absoluut alleen op zaterdag. Dat wordt namelijk nog lastig genoeg tegen een ploeg die het goed voor elkaar heeft en voor mij de grote verrassing is van dit seizoen."

Ritme

Vitesse mist in Friesland sterkhouder Matus Bero. "Hij heeft last van zijn hoofd en deze wedstrijd komt voor hem te vroeg. Vandaag heeft hij ook niet meegetraind." Letsch denkt echter dat de Slowaak de Europese wedstrijd van donderdag wel haalt. "De bedoeling is dat hij zondag weer gaat trainen. Dinsdag beslissen we dan. Hij heeft genoeg ritme, dat lijkt me duidelijk. Bero heeft, met de wedstrijden voor de nationale ploeg, misschien al wel 25 wedstrijden gespeeld dit seizoen."

Huisman start

Daan Huisman mag in Leeuwarden weer rekenen op een basisplaats. De Gelderlander stond ook tegen Stade Rennais en zondag tegen AZ aan de aftrap. "Behalve Bero is iedereen beschikbaar", liet Letsch weten. Toni Domgjoni is vermoedelijk de vervanger op het middenveld van Bero. De Kosovaar kwam pas in vier eredivisiewedstrijden in actie. Hij viel zondag na rust in voor Bero die toen geblesseerd afhaakte.
Vitesse staat zesde in de eredivisie en heeft één punt minder dan Cambuur dat vijfde staat. In Leeuwarden ligt kunstgras. Het duel begint zaterdag om 18.45 uur.
Vermoedelijke opstelling: Schubert, Eli Dasa, Doekhi, Bazoer, Rasmussen, Wittek; Tronstad, Domgjoni, Huisman; Openda en Frederiksen