Sport

Barreto ontbreekt bij NEC tegen RKC, Proper in de basis

Edgar Barreto, die tegen Cambuur nog fraai scoorde met het hoofd, is niet fit.
Edgar Barreto, die tegen Cambuur nog fraai scoorde met het hoofd, is niet fit. © Broer van den Boom
NIJMEGEN - Na drie wedstrijden zonder zege is NEC teruggezakt naar de tiende plaats. Een zege uit tegen RKC zou dus heel welkom zijn. Maar Edgar Barreto, die tegen Cambuur nog fraai scoorde met het hoofd, is niet fit en staat dus niet in de basis.
De Nijmegenaren zijn niet compleet voor het duel in Waalwijk. Jonathan Okita is geblesseerd en ook Pedro Ruiz is nog niet fit, net als Joep van der Sluijs. Daarnaast ontbreken de langdurig geblesseerde Rens van Eijden en Mathias De Wolf. Edgar Barreto is ook niet fit. Voor hem speelt Dirk Proper.
Dirk Proper terug in de basis bij NEC
"Dirk kan het prima invullen. We hebben meer spelers die dat kunnen en die gretig zijn, dus daar maak ik mij niet druk over", zegt trainer Rogier Meijer. "Okita en Barreto zijn er niet bij. "
NEC verloor ondanks goed spel vorige week thuis met 3-2 van Cambuur. Daarvoor werd er gelijkgespeeld tegen AZ en Heerenveen. In beide duels maakte NEC wel aanspraak op drie punten. "Ik wil niet zeggen dat het teveel tegen zat. Ik vind dat we meer van onszelf mogen eisen. We mogen het niet meer weggeven. Dat mag ons niet overkomen, zeker niet twee, drie keer achter elkaar." Uiteindelijk hebben we goed gevoetbald, maar te weinig punten gehaald.

Stugge ploeg

RKC staat net boven de degradatieplaatsen en heeft dit seizoen pas twee keer gewonnen. De laatste keer dat NEC in Waalwijk speelde, was in de play-offs van 2019. Toen werd het 3-0. "Het is een stugge ploeg. Ze wisselen veel in formatie. Met vijf achterin en met vier. We moeten op onze hoede zijn en als we dat kunnen combineren met het goede voetbal van de laatste weken, hebben we een goede kans. Maar we moeten honderd procent zijn."
Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; van Rooij, Marquez, Odenthal, El Karouani; Proper, Schöne, Bruijn; Tavsan, Akman, Mattsson.