Sport

Oud-NEC'er Flemming maakt statement tegen coronamaatregelen in amateursport

Na zijn goal houdt Flemming een briefje omhoog met de tekst 'Sporten is gezond'.
Na zijn goal houdt Flemming een briefje omhoog met de tekst 'Sporten is gezond'. © Hans van der Valk/Orange Pictures
ALKMAAR - Na een goal voor zijn club Fortuna Sittard heeft oud-NEC'er Zian Flemming gisteravond een statement gemaakt tegen de beperkingen in de amateursport. De middenvelder hield in de wedstrijd tegen AZ een briefje omhoog met de tekst 'Sporten is gezond'. Ook na de wedstrijd sprak hij zich uit voor de amateursport.
De voetballer maakt het statement tegen de coronamaatregel waardoor binnen- en buitensportaccommodaties gesloten zijn na 17.00 uur. Voor clubs betekent dat er in de avonden niet meer getraind kan worden.

Instagram

Flemming frommelde na zijn kopgoal een papiertje achter zijn scheenbeschermer vandaan met de opvallende tekst. Na de wedstrijd plaatste hij een langer statement op zijn Instagram-pagina. "Ik voel me, gezien mijn voorbeeldfunctie als topsporter, geroepen om mij uit te spreken voor de amateursport", schrijft hij. "Deze maatregel maakt meer kapot dan dat het oplevert."
Zian Flemming hoopt de hashtag #SPORTENISGEZOND trending te maken. Hij pleit voor een snelle en veilige heropening van de amateursportverenigingen.
Lees zijn hele statement hieronder.
Flemming speelde in het seizoen 2019/2020 op huurbasis bij NEC. In dat seizoen werd hij met 13 doelpunten clubtopscorer.
Ondanks de 0-1 van Flemming verloor Fortuna de uitwedstrijd in Alkmaar uiteindelijk met 2-1.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!