Sport

Haarscheuren in De Vijverberg, maar wel goedgekeurd bij controle

Ondanks haarscheuren is De Vijverberg toch goedgekeurd bij controle
Ondanks haarscheuren is De Vijverberg toch goedgekeurd bij controle © REGIO8
DOETINCHEM - De Graafschap heeft na het instorten van een deel van het stadion van NEC een extra controle laten uitvoeren van stadion De Vijverberg. De tribunes in Doetinchem voldoen volgens de club aan alle eisen, wel zijn enkele ‘haarscheuren’ gevonden in het beton.
“Deze scheuren horen echter bij het ‘werken’ van het beton en de tribunes en vallen ruimschoots binnen de geldende marges”, aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap tegen mediapartner REGIO8.

Geen extra onderzoek

“De experts die ernaar gekeken hebben, gaven aan dat dit erbij hoort. Daarnaast rapporteerden zij dat hun bevindingen geen reden zijn om extra onderzoeken in te stellen.” De controle werd uitgevoerd door een ingenieursbureau. De voetbalclub speelde daarmee in op een verzoek van minister Kajsa Ollongren.

Springen

Naar aanleiding van het instorten van een deel van De Goffert in Nijmegen werden stadioneigenaren door de Minister van Binnenlandse Zaken opgeroepen om met name staantribunes goed te controleren. Op De Vijverberg is de ‘belastinganalyse’ van de Spinnekoptribune (staantribune, red.) daarom nogmaals doorgerekend. “Uit de berekening en uit dat onderzoek blijkt dat ons stadion aan alle gestelde eisen voldoet”, geeft Ostendorp aan.