Sport

Waterpoloster Laura Aarts keert terug bij Oranje

Laura Aarts.
Laura Aarts. © Omroep Gelderland
BEUNINGEN - Waterpolokeepster Laura Aarts uit Beuningen keert terug in de nationale selectie. Dat is voor het eerst sinds haar vertrek in de zomer van 2019. Ze traint deze week alweer mee met Oranje.
De terugkeer is opvallend, omdat ze eerder had aangegeven klaar te zijn met topsport. In 2019 had ze een verschil van inzit met bondscoach Arno Havenga over haar route richting de Olympische Spelen in Tokio. Daarom selecteerde Havenga haar niet voor het WK en ook daarna niet meer.
De 25-jarige Aarts speelde destijds bij de Hongaars topclub Dunaujvaros. In de zomer van 2020 ging ze terug naar Nederland om af te bouwen in het derde team van UZSC.
"Gaandeweg kreeg ik weer rust in mijn hoofd en ook een duidelijker beeld van wat ik nog wil in m'n leven. Op uitnodiging van de nieuwe bondscoach Evangelos Doudesis hadden we een prettig gesprek", vertelt Aarts. "Ik zag weer kansen liggen en de topsport begon weer te kriebelen."
"De belangrijkste reden om terug te keren is simpelweg dat waterpolo spelen op het hoogste niveau nog steeds is wat mijn hart begeert. Ik sta ook achter de gedachte van Evangelos dat topsport samen moet kunnen gaan met een (deeltijd)studie. Ik heb er heel veel zin in."
Bondscoach Doudesis: "Laura is pas 25 en in potentie nog altijd een van de beste keepsters ter wereld. Ik denk dat zij een belangrijke rol kan spelen richting het WK en het EK."
Aarts won met Oranje zilver op het WK in 2015 en op het EK in 2016 en in 2018 werd ze Europees kampioen.