Sport

Vitesse-verdediger Rasmussen neemt genoegen met punt

Jacob Rasmussen
Jacob Rasmussen © Broer van den Boom
ARNHEM - Vitesse had het lastig tegen AZ en kwam niet verder dan 0-0. Maar met een punt nam Jacob Rasmussen wel genoegen.
"Als voetballer wil je altijd meer, maar ik denk dat dit is wat erin zat. Een gelijkspel was een terecht resultaat. Zo denk ik er waarschijnlijk ook over als ik morgen opsta. Het was een wedstrijd met veel intensiteit. Wij maakten weinig fouten en zij ook niet, waardoor het moeilijk was om te scoren."
Bekijk het interview met Rasmussen:
Rasmussen neemt genoegen met een punt

Het lege Gelredome hielp ook niet mee. "Het is een soort verdoofd gevoel. Het is vreemd om hier een competitiewedstrijd te voetballen zonder toeschouwers. We waren er net weer aan gewend geraakt dat hier veel fans waren. Die hebben ons er vaak doorheen geholpen als we het moeilijk hadden. We moesten het nu hebben van intrinsieke motivatie die uit onszelf moest komen. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar we spelen liefst voor de fans. Heel anders dan donderdag in Rennes in een vol stadion.. Dit was even wennen. Als ik het had mogen beslissen, zou iedereen gewoon naar het stadion mogen komen. Wij spelen om de supporters te vermaken en we moeten ze nu missen."
Jacob Rasmussen miste de fans
Jacob Rasmussen miste de fans © Omroep Gelderland
Voordeel van het punt tegen AZ is dat ze niet dichterbij komen. "Zo zou je dat kunnen zeggen. Maar als we hadden gewonnen, hadden we ze op nog meer achterstand gezet. Het is een sterk team en ze worden vast nog een concurrent in de strijd om Europees voetbal. Ze staan nu achter ons en als we blijven winnen, houden we ze ook onder ons."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!