Sport

QB Darts timmert ondanks corona flink aan de weg

QB Darts-speler Jurriaan van Os
QB Darts-speler Jurriaan van Os © Omroep Gelderland
ARNHEM - Darten is een kroegsport en heeft daarom flink te lijden onder corona. De competitie is net weer op gang en ligt al weer stil. Maar QB Darts uit Arnhem blijft aan de weg timmeren.
In dartcafé Dubbel10 in Arnhem wordt nog een toernooi gespeeld. Maar het is voorlopig de laatste keer Game On.
Arnhemse darters ambitieus ondanks corona
De darters van QB Darts beseffen dat terdege, zoals Jurriaan van Os, die op eredivisieniveau speelt. "Ja, de laatste twee seizoenen werd de competitie stopgezet. De afgelopen weken mocht je weer een beetje darten, maar nu wordt het weer stilgelegd. En is het de vraag wanneer we weer mogen."
De darters van het team onderscheiden zich doordat ze gebruik maken van de QB One. Dat is een uitvinding waardoor de darters het pijltje altijd op dezelfde hoogte kan vastpakken. En het effect is groot, merkt Jeroen Peters van QB Darts. "Door de QB One heb je de pijl altijd op de juiste manier vast en kan de focus volledig op het dartbord. Er wordt menig one hundred and eighty mee gegooid. Afgelopen jaren zien we bij Jurriaan dat hij vijf tot tien procent hoger zit in zijn scores. En Jeremy van der Winkel is al tweevoudig Nederlands softtip kampioen en hij gaat nu door naar het EK. Het werpt echt zijn vruchten af."
De Arnhemse uitvinding QB One
De Arnhemse uitvinding QB One © Omroep Gelderland
Jurriaan merkt dat andere darters er onwennig op reageren. "De eerste keer denken ze: wat heeft hij nou in de hand? Maar dan gaan ze je volgen en dan zien ze dat je heel goed gooit. En dan willen ze toch weten hoe het werkt."
Maar de QB One zal voorlopig vooral weer thuis worden gebruikt. "Ja, thuis werken en dan 's avonds lekker darten en je niveau omhoog proberen te krijgen. En als het weer mag, gaan we weer los."