Sport

Vitesse in tergend saaie wedstrijd niet voorbij AZ

Maxi Wittek baalt na afloop van het duel
Maxi Wittek baalt na afloop van het duel © Broer van den Boom
ARNHEM - De wedstrijd tussen Vitesse en AZ kon vrijwel geen moment beklijven, De eindstand was dan ook 0-0.
Vitesse begon met Daan Huisman in de basis. Yann Gboho en Nikolai Baden Frederiksen waren gepasseerd. AZ had zich defensief aangepast met een extra verdediger.
Rasmussen neemt genoegen met een punt
Het begin van de thuisploeg was aardig. Danilho Doekhi had meteen een kans, maar zijn inzet ging naast. Daarna hield Vitesse een overwicht. Riechedly Bazoer waagde een poging van afstand, maar de bal ging over.
De fans van Vitesse zijn tegen zondagavondwedstrijden
De fans van Vitesse zijn tegen zondagavondwedstrijden © Omroep Gelderland
Daarna werd het steeds minder bij de Arnhemmers. AZ kwam er wat vaker uit zonder echt gevaar te stichten. In de blessuretijd ging doelman Markus Schubert opzichtig in de fout. Hij schoot de bal tegen Pavlidis aan en de spits scoorde. Maar de VAR zag hands en dus bleef het tot opluchting van de Duitser 0-0.

Wissels

Na rust kwam Toni Domgjoni in de ploeg voor de aangeslagen Matus Bero. AZ bleef de betere ploeg en Wijndal kwam twee keer gevaarlijk door. Met vier wissels trachtte trainer Thomas Letsch het tij te keren. Vitesse had een aardige kopkans via Dominik Oroz en Patrick Vroegh schoot net over. En vlak voor tijd greep Schubert wel goed in toen Aboukhlal voor hem opdook. En Gudmundsson miste in de extra tijd nog een flinke kans. En zo eindigde het uitermate saaie duel in een brilletje, oftewel 0-0.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!