Sport

Vitesse-trainer Letsch: 'Europees avontuur smaakt naar meer'

Vitesse-trainer Thomas Letsch
Vitesse-trainer Thomas Letsch © BSRAgency/Orange Pictures
ARNHEM - Vitesse geniet met volle teugen van het huidige Europese avontuur. En dat smaakt naar meer, vindt ook trainer Thomas Letsch.
"We hebben er afgelopen seizoen alles voor gedaan om Europees voetbal te halen en dat is gelukt. We merken nu hoe mooi het is om in Europa te spelen. We hebben al negen wedstrijden achter ons en het is geweldig. Volgend jaar willen we dat weer meemaken."
De blik van Vitesse moet nu op AZ
En daarom is de competitiewedstrijd tegen AZ zondag heel belangrijk. "Dat wordt iets heel anders. Na twee dagen rust spelen we 's avonds om 20.00 uur zonder publiek. Daar moeten we ons goed op instellen. We willen niet maar in één competitie goed zijn, maar op alle fronten het maximale er uithalen. Het is een belangrijke wedstrijd, want we kunnen een directe concurrent verder op achterstand zetten."
Vitesse is niet op volle sterkte. "Romaric Yapi viel uit. Hij heeft een enkelblessure. Daar wordt een MRI van gemaakt en dan weten we hoe ernstig het is. Oussama Darfalou is vandaag weer begonnen met lopen, maar het weekend komt te vroeg voor hem. Alle andere spelers zijn moe, maar wel fit."
Thomas Letsch op Papendal
Thomas Letsch op Papendal © Omroep Gelderland
De trainer heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het treffen met Rennes. "Aan de ene kant was het een fantastische wedstrijd. We hebben een hele goede prestatie geleverd tegen een toptegenstander. Maar anderzijds heb ik het gevoel dat er meer in zat. We moeten minder fouten maken, want tegen zo'n ploeg wordt dat afgestraft. Maar al met al een topwedstrijd en een verdiend gelijkspel. We hebben mooie wedstrijden gespeeld in Europa. Tegen Dundalk was het nog een beetje rommelig. Daarna tegen Anderlecht en in de poulefase hebben we ons van onze beste kans laten zien."