Sport

Glunderende Daan Huisman: 'Mooiste moment in mijn voetballeven'

© Omroep Gelderland
RENNES - Daan Huisman glom in Frankrijk van oor tot oor. De Huissenaar bekroonde zijn eerste basisplaats in een Europees duel met een belangrijke goal. "We zijn nu verplicht te winnen van Mura." Ondertussen ging trainer Thomas Letsch het gevecht aan met de 'duivel en de engel.'
De Gelderse aanvaller Huisman nam na de thriller in Bretagne, waar Vitesse met 3-3 gelijkspeelde en een geweldige prestatie leverde, plaats achter de tafel voor de persconferentie. Huisman beaamde dat hij zijn mooiste voetbalavond beleefde in het shirt van Vitesse. "Tot nu toe is dat zo. Ik maak een goede goal. Er zit veel blijdschap in mij nu."
Kijk hier hoe Daan Huisman glunderde na afloop:
Glunderende Daan Huisman na stunt in Rennes

Trots

"Ik ben tevreden met de eindstand", vertelde Huisman verder die Vitesse zoals zo vaak in Europa een enorme veerkracht zag tonen. "We hoorden natuurlijk direct dat Tottenham heeft verloren van Mura. Dan ga je hier met een goed gevoel weg. Natuurlijk, dit verwacht je niet direct."
"Het had in de wedstrijd ook heel anders kunnen lopen. Maar we hebben het nu in eigen hand thuis tegen Mura en daar mogen we heel trots op zijn. Ik ben dat zeker ook op mezelf, dat ik hier nu sta", aldus Huisman.
"De 2-1 viel natuurlijk op een belangrijk moment zo vlak voor rust. En in de tweede helft draaien we het nog om naar 3-3", reageerde de Huissenaar die voor het eerst mocht starten in een Europees duel. "Ik hoorde het vandaag en speelde inderdaad wel goed. Maar ik ben altijd klaar voor de wedstrijd. Dat moet je ook zijn."

Zwembad

Huisman werd door de fans van Vitesse in Rennes nog even toegezongen. "Het is altijd leuk als je zoiets overkomt, dat is voor het eerst en is ook wel even wennen. Ik ga zo het zwembad maar eens inspringen en even relaxen."
Vitesse staat over twee weken thuis tegen Mura voor een echte finale. De weg naar de knock-out fase ligt open en dat is een enorme verrassing. "We moeten het nog wel doen tegen Mura. Dat wordt toch een moeilijke taak. Maar we zijn verplicht te winnen vind ik."

Kwaad

Daarna was in Rennes het woord aan Thomas Letsch. De coach liet direct weten dat hij gemengde gevoelens had overgehouden aan het gelijkspel. "Het is ongelooflijk dat we dit presteren. Een wedstrijd met veel goals. Ik ben trots, maar ik ben ook kwaad op de fouten die wij vanavond maken."
"In het begin zag je de kwaliteiten van Rennes, vol snelheid en dynamiek. We kwamen gelukkig beter in de wedstrijd. De 2-0 was duidelijk buitenspel hoor ik van iedereen. Maar we geven uiteindelijk ook wel zelf de bal weer weg. Als we willen groeien, moeten die fouten er toch echt uit."

Engel en duivel

"Het gaat om winnen in voetbal en dat had hier gekund", benadrukte Letsch. "Het was dus mogelijk hier te winnen. Het is nu de engel en de duivel die mij bezighouden. Morgenvroeg zal de engel het wel winnen in mijn hoofd. De mentaliteit, het karakter, de veerkracht die wij tonen in een fantastische entourage. Dit is een prachtig publiek. Maar dat maakt me dus zo trots."