Sport

NEC-doelman Branderhorst zit op zijn hoogste niveau ooit

Mattijs Branderhorst na de training
Mattijs Branderhorst na de training © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Vier jaar geleden keepte Mattijs Branderhorst al in de eredivisie met Willem II. Nu is hij terug op dat niveau bij NEC.
Maar de doelman uit Tiel vindt dat er een behoorlijk verschil is. "Ik ben daar overheen. Ik denk dat ik een veel completere keeper ben geworden dan bij Willem II. Natuurlijk had ik toen een paar goede reddingen en haalde ik mijn niveau. Ik presteerde stabiel en dat heb ik nu weer te pakken. Maar ik heb nu een betere trap en ben beter geworden op hoge ballen."
Bekijk hier het interview met Mattijs Branderhorst en Rogier Meijer.
NEC-doelman Branderhorst zit op zijn hoogste niveau ooit
De ploeg oogt ook heel zelfbewust. "We weten wat we kunnen, maar we moeten doen wat we goed kunnen. Als we dat niet doen, zoals tegen Vitesse, zie je dat we het moeilijk krijgen. Nu tegen AZ hadden we misschien wat minder de bal dan normaal, maar kunnen we toch resultaat halen. Defensief klopt het. De samenwerking tussen Ivan Marquez, Cas Odenthal en mij is geweldig. Daarmee kun je heel veel voorkomen. We durven meer te voetballen, want als het dan fout gaat, staan er nog jongens die het kunnen oplossen."

Zonder fans

NEC moet vrijdag weer in een lege Goffert spelen tegen Cambuur. "Ik mis het publiek wel. Het is toch anders spelen. Voor de supporters, die er al een heel seizoen niet bij konden zijn, is het extra zuur. Het is wel jammer dat we ze missen. Alleen is het voor de communicatie in het veld wel een stuk beter. We kunnen elkaar goed bereiken en misschien dat het daarom wel zo goed gaat."