Sport

Jurjus tot nu toe tevreden over seizoen van De Graafschap

Hidde Jurjus
Hidde Jurjus © Orange Pictures
DOETINCHEM - De Graafschap doet tot dusverre goed bovenin mee in de eerste divisie. En dat stemt doelman Hidde Jurjus wel tot tevredenheid.
"Ik denk dat we wat wedstrijden onterecht hebben verloren, maar we staan toch met een bepaalde groep teams bij elkaar, die een beetje gelijkwaardig zijn. We hebben best wel een nieuwe groep spelers, waarmee we zijn begonnen. Met veel jongens die vorig jaar niet hun beste jaar hebben gehad of in ieder geval minder hebben gespeeld. Dus staan we er toch goed bij."
De Graafschap vrijwel compleet voor thuisduel tegen Jong Ajax
Eenvoudig is het allemaal niet. "Uiteindelijk moet je het iedere wedstrijd weer opbrengen. Sommige tegenstanders hebben minder te verliezen en die spelen dan vrijuit. Je krijgt niks cadeau. Nu hebben we toevallig van Dordrecht met 4-0 gewonnen, maar de weken daarvoor was het moeizamer."

Jong Ajax ontregelen

Vrijdagavond komt Jong Ajax naar De Vijverberg. "Het is even afwachten wat voor team ze meebrengen. Maar ze kunnen allemaal goed voetballen. Het is aan ons om dat een beetje te ontregelen en zelf goed te voetballen. Maar als je ze laat voetballer, krijg je het lastig. Ajax krijgt veel goals voor , maar ook veel tegen. Het zal een open wedstrijd worden. Ik verheug me er wel op."

Stabiel

De doelman uit Lichtenvoorde speelt zelf een prima seizoen. "Stabiel wel, ja. We hebben een manier van spelen, waardoor ik niet echt veel te doen krijg. In het begin van het seizoen was voor mezelf niet heel bevredigend, omdat er veel ballen in gingen. Niet dat het per se aan mij lag, maar dat wil je toch niet als keeper. We hebben het daarover gehad en het gaat nu beter. We gaven iets teveel weg. Niet eens zoveel kansen, maar als er een kans was, dan ging-ie erin. Daar zijn we nu met z'n allen meer mee bezig. Daarom is het ook fijn dat we vrijdag de nul hebben gehouden."