Sport

Rennes weert Vitesse-supporters uit stad: 'Sfeer minder leuk dan in Londen'

Vitesse-supporters vermaken zich ook in Rennes.
Vitesse-supporters vermaken zich ook in Rennes. © Omroep Gelderland
RENNES - Waar Vitesse-supporters in Londen twee weken geleden nog met 1500 man kroegen onveilig konden maken, mogen zij nu in Rennes, waar Vitesse donderdagavond speelt, met maar 600 man komen. Daarnaast mogen de fans niet in de binnenstad. Het gevoel van deze Europese trip is dus heel anders, zeggen ze.
De ene supporter toont een stapel papieren. "Kijk, we moeten een masker op in het uitvak, anderhalve meter afstand houden. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan doen. Er is maar ruimte voor 580 man", zo vertelt een van de Vitesse-supporters die met de bus naar Frankrijk is gekomen.
De Franse autoriteiten maken het er voor Vitesse-supporters misschien wat minder leuk op, aangezien zij ook niet in barretjes en kroegen in de Franse binnenstad mogen komen en ook niet in de buurt van het stadion mogen vertoeven.
Kijk hoe de Vitesse-supporters het ervaren in Rennes:
Vitesse-supporters in Rennes
Maar een enkeling trekt donderdag natuurlijk wel even de binnenstad in. "Wij hebben geen kwaad in de zin hoor. We zijn hier gekomen met de bus, zijn uitgestapt en zijn gewoon de binnenstad in gelopen. Wel onherkenbaar hoor, we hebben de jas maar even dichtgedaan over de Vitesse-emblemen."
Maar in die binnenstad was het dus rustig. "En dat is jammer", vertelt een van de supporters. "Het weer zit ook niet echt mee. En wij gaan al jaren mee, ook naar Rome en Londen, de sfeer is toch minder leuk."

Fanzone

Maar in de aangewezen fanzone, tussen de stad en het stadion, hebben toch flink wat supporters zich verzameld. Zij zingen daar en steken vuurwerk af. De politie kijkt op een afstandje toe. "Hoewel we met minder mensen zijn, is het toch wel weer heel gezellig", besluit een andere supporter.