Sport

Tavsan terug bij NEC, maar Okita is er niet bij

Elayis Tavsan heeft een hamstringblessure.
Elayis Tavsan heeft een hamstringblessure. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Elayis Tavsan is terug in de selectie van NEC voor de wedstrijd van vrijdagavond thuis tegen Cambuur.
De vleugelspits, die in topvorm verkeerde, ontbrak tegen AZ vanwege een blessure. Toen werd hij vervangen door Magnus Mattsson. De Deen staat toch weer in de basis, omdat Jonathan Okita er niet bij is. De aanvaller ontbrak woensdag en donderdag op de trainingen. "Het is dus stuivertje wisselen voorin", verklaart trainer Rogier Meijer. "Jonathan kan niet spelen en Pedro Ruiz ook niet. Dus we hebben wat minder opties in de voorhoede."
NEC-doelman Branderhorst zit op zijn hoogste niveau ooit
Verder zijn er geen wijzigingen te verwachten bij NEC, dat al vier wedstrijden op rij ongeslagen is en daarin acht punten vergaarde. Rens van Eijden en Mathias De Wolf zijn er al het hele seizoen niet bij vanwege langdurige blessures. Ook Joep van der Sluijs is al weken niet wedstrijdfit. En Pedro Ruiz zit niet bij de selectie, de Spaanse aanvaller heeft een lichte blessure.

Veel spelers uit de eerste divisie

NEC staat momenteel achtste, één plek lager dan Cambuur. De ploeg van Henk de Jong geldt als de revelatie van de eredivisie. Vorig seizoen eindigde het duel in de eerste divisie nog in 0-0. Cambuur speelt doorgaans met tien spelers in de basis van de kampioensploeg van vorig jaar. Bij NEC staan acht spelers aan de aftrap die vorig seizoen nog in de eerste divisie speelden.
NEC-Cambuur eerder dit jaar in de eerste divisie
NEC-Cambuur eerder dit jaar in de eerste divisie © BSR
"Ja, dat is opvallend", vindt Rogier Meijer. "We zijn allebei bezig aan een goed seizoen, net als Go Ahead Eagles. Het geraamte van het elftal is blijven staan. Daarom kun je verder gaan op vorig jaar. Bij Cambuur is het voetbal hetzelfde. En je laat niet gek maken als je een keer een zeperd hebt. Cambuur heeft me wel verbaasd. De manier van spelen en het aantal doelpunten dat ze maken. Het is een lastige tegenstander. Het is een mooie beloning dat we bij winst kunnen stijgen naar de zesde plek, dat zou een mooie beloning zijn."
Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; van Rooij, Marquez, Odenthal. El Karouani; Barreto, Schöne, Bruijn; Tavsan, Akman, Mattsson.