Sport

De Graafschap zal tegen Jong Ajax beter moeten beginnen dan in Dordrecht

De Graafschap doet mee om rechtstreekse promotie
De Graafschap doet mee om rechtstreekse promotie © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De Graafschap is bijna op volle sterkte voor de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax vrijdagavond.
Behalve de langdurig uitgeschakelde Danny Verbeek ontbreekt ook derde doelman Guus Vaags nog. Giovanni Korte is terug bij de selectie. De vleugelspits ontbrak vorige week in Dordrecht nog. Op het middenveld krijgt Jeffry Fortes waarschijnlijk een basisplaats. Dat zou dan ten koste gaan van Rick Dekker.
Bekijk hier de interviews met doelman Hidde Jurjus en trainer Reinier Robbemond.
De Graafschap vrijwel compleet voor thuisduel tegen Jong Ajax
De Graafschap doet volop mee om rechtstreekse promotie. De ploeg staat vierde, maar heeft slechts twee punten achterstand op nummer twee Excelsior. Met Jong Ajax treffen de Doetinchemmers wel een pittige tegenstander. De Amsterdamse talenten zijn na een moeizame start opgerukt naar de vijfde plaats, één punt achter De Graafschap. Vorig seizoen werd het op De Vijverberg 2-2 en uit werd het 1-1, waardoor De Graafschap toen promotie misliep.

Veel talent bij Jong Ajax

"Er zit heel veel voetbal in en heel veel talent in", weet trainer Reinier Robbemond. "Fouten zoals tegen Dordrecht moet je dan niet maken. Zij maken daar gebruik van, dus we moeten beter voor de dag komen. De tweede helft in Dordrecht was wel goed. Dat hoge niveau moeten we ook brengen tegen Jong Ajax."
Robbemond wisselde toen in de rust en bracht onder meer Jeffry Fortes in. "Die heeft het de wedstrijden daarvoor ook goed gedaan. Dus de kans dat hij gaat spelen is groot. Maar in Dordrecht wisselden we in de rust, omdat we niet tevreden waren over de eerste helft. We hebben dat geanalyseerd en het is heel duidelijk waar het aan lag. Door de goede tweede helft, wonnen we uiteindelijk makkelijk. Maar we hadden onszelf echt in de problemen kunnen brengen."
Simon Kistemaker op De Vijverberg
Simon Kistemaker op De Vijverberg © BSRAgency/OrangePictures

Simon Kistemaker

Bij De Graafschap is iedereen aangeslagen door het overlijden van ex-trainer en clubicoon Simon Kistemaker. "Ik heb hem niet persoonlijk gekend. Maar alle verhalen gehoord, bij Utrecht, Dordrecht en uiteraard hier. Triest dat deze man deze ziekte heeft gekregen en alle ellende die daarbij gekomen is. Het zegt genoeg dat alle spelers waar deze trainer mee heeft gewerkt, zo enthousiast over hem zijn. Iedereen is heel intens en positief over Kistemaker."
Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Lelieveld, van Heertum, van de Pavert, Baas; Fortes, Schuurman, Lieftink; Acheffay, Konings, Korte.