Sport

Wedstrijd Rennes voelt als een finale voor Vitesse: 'Alleen niets te verliezen'

Letsch voor Rennes-Vitesse.
Letsch voor Rennes-Vitesse. © Omroep Gelderland
RENNES - De wedstrijd Stade Rennes-Vitesse is er donderdag een van grote importantie voor de Arnhemse club. "Het voelt als een finale, maar er is voor ons alleen niets te verliezen", stelt Vitesse-trainer Thomas Letsch op de persconferentie voorafgaand aan het Conference League-duel met de Fransen donderdag.
Stade Rennes was in Arnhem net te sterk voor Vitesse, ondanks serieuze tegenstand van de thuisclub. Daarna wist Stade Rennes ook in Frankrijk te overtuigen. Van de laatste zes thuiswedstrijden werden er zes gewonnen. In de laatste zestien wedstrijden werd zelfs maar één keer verloren.
Bekijk hier hoe Letsch en Openda vooruitblikken op Rennes-Vitesse:
Wedstrijd Rennes voelt als een finale voor Vitesse
"Het is dus echt een topteam. Dat wisten we al vanaf het begin. Ze zijn nu ook top in de Ligue 1. Het is een club met veel individuele kwaliteit, maar ze zijn ook als team gegroeid. De resultaten laten zien dat het heel zwaar wordt, wij zijn absoluut de underdog", aldus Letsch.

Laatste kans

Mocht Vitesse winnen in Rennais, dan is er een serieuze kans dat Vitesse overwintert in Europa. Maar dat is dan ook de enige mogelijkheid. "We hebben dus ook niks te verliezen. Niemand had verwacht dat wij hier voor de vijfde wedstrijd zouden zitten met het feit dat we alle kansen in eigen hand hebben. Dat komt door onze goede wedstrijden. We hebben in deze competitie laten zien dat we op een hoog niveau kunnen spelen, ook thuis tegen Rennes. We hebben dus vertrouwen, maar we weten ook hoe sterk ze zijn."
Het stadion van Rennes.
Het stadion van Rennes. © Omroep Gelderland
Nu het de enige kans is, is er ook een mogelijkheid dat er zenuwen zijn. Maar de Duitse trainer wil daar niet aan. "Er zijn geen zenuwen. We moeten winnen als we erin willen blijven. Maar het voelt misschien een beetje als een finale waarin we niks te verliezen hebben, want niemand verwacht dat we doorgaan."

Hoe groot is de kans dat Vitesse doorgaat?

Dan is de vraag aan de 53-jarige coach hoe groot de kans is dat Vitesse doorgaat. "Nou, als je naar de laatste resultaten van Rennes kijkt, dan zouden wij misschien 10 procent kans hebben. En als we tien wedstrijden zouden spelen, zouden we ook meer dan de helft verliezen. Maar we spelen maar één wedstrijd. Hoe sterk het team ook is, we hebben altijd een kans. Die kans is misschien niet groot, maar we gaan ervoor. We kunnen nu eindelijk laten zien wat we hebben geleerd van de vorige wedstrijd."

Doekhi is geschorst

Vitesse mist tegen Stade Rennes onder meer aanvoerder Danilho Doekhi. Hij is geschorst, maar wel meegereisd naar Frankrijk. "Hij wilde er graag bijzijn, dat vroeg hij aan ons. Dus dan hebben wij hem er ook graag bij", vertelde Letsch.
Doekhi kan morgen vervangen worden door Thomas Hajek of Dominik Oroz. Markus Schubert is ook geschorst. Hij wordt vervangen door Jeroen Houwen. Oussama Darfalou ontbreekt door fysieke klachten.
Vermoedelijke opstelling: Houwen, Hajek, Bazoer, Rasmussen; Dasa, Tronstad, Buitink, Bero, Wittek; Frederiksen en Openda.