Instellingen

NEC'ers balen na onnodig puntenverlies

NEC-trainer Rogier Meijer
NEC-trainer Rogier Meijer © Broer van den Boom
ALKMAAR - De late gelijkmaker van AZ kwam hard aan bij de spelers van NEC. Want de drie punten leken al binnen.
"Natuurlijk is dit balen", zei Bart van Rooij na afloop. "We werken echt naar die laatste minuten toe en dat doen we heel goed. Zij hebben nauwelijks iets gecreëerd. Dan is het enorm zuur als je zo laat die goal tegen krijgt. In de counter lagen er zeker mogelijkheden voor ons, maar die maken we helaas niet af."
NEC verliest op de valreep punten tegen AZ
En dus liet NEC opnieuw punten liggen, terwijl dat niet nodig was. "Ja, ook Sparta uit, Heerenveen thuis en Willem II thuis. Die hadden we allemaal kunnen winnen. We moeten er naartoe dat we dit soort wedstrijden ook gaan winnen. We hebben nu een hele goede prestatie geleverd, maar net na de wedstrijd voelt dat niet zo. Ze namen snel een vrije trap en die jongen geeft hem perfect voor en dan staan we één keer van de 25 keer verkeerd. En een club als AZ maakt het dan meteen af."
Bart van Rooij vond het puntverlies onnodig
Bart van Rooij vond het puntverlies onnodig © Omroep Gelderland
Trainer Rogier Meijer vond het ook onnodig puntverlies. "In de laatste minuut valt-ie nog binnen, dat is doodzonde. Daarvoor hebben we echt als leeuwen gevochten. Ik kan het team niet veel verwijten vandaag."

Controle

NEC speelde goed georganiseerd. "We begonnen goed en maken een prettige goal. Daarna hadden we het moeilijk en verdedigden we laag. Na rust hadden we het geweldig onder controle en werd AZ ook niet echt gevaarlijk. En we hadden ze nog pijn kunnen doen in de omschakeling met Okita een paar keer en Vet."

Teamgeest

NEC draait een prima seizoen en kan makkelijk mee in de eredivisie. "We moeten morgen of maandag maar even nuchter analyseren. We spelen bij AZ, een topploeg in Nederland normaal gesproken. We hebben het wel lastig, maar laten aan de bal zien dat we goed kunnen voetballen. Plus de teamgeest, zo kunnen we ver komen. Vandaag is het een zuur gevoel, maar als we zo blijven spelen, dan slepen we er nog wel een paar over de streep."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!