Sport

Vitesse-trainer Letsch wilde al vroeg ingrijpen tegen PSV

Thomas Letsch wilde vroeg ingrijpen.
Thomas Letsch wilde vroeg ingrijpen. © BSRAgency/Orange Pictures
EINDHOVEN - Vitesse-trainer Thomas Letsch wilde na 15 minuten eigenlijk al ingrijpen bij zijn ploeg, toen hij zag dat het niet liep tegen PSV zaterdag. Dat deed hij uiteindelijk niet, omdat PSV vrij snel daarna de 1-0 maakte. Het werd uiteindelijk 2-0.
Vitesse begon nog aanvallend in het PSV-stadion, maar na vier minuten nam de thuisploeg het spel over en kwam Vitesse er niet uit. "Daarom startten we al vroeg met het warm laten lopen van spelers. We wilden er een aanvaller uit halen en er een middenvelder bij zetten, maar toen maakte PSV de 1-0. Op dat moment vond ik het niet meer nodig", stelt Letsch na afloop.
Bekijk hier de reacties:
Reacties na PSV-Vitesse
Ook in de rust wilde Letsch nog wat omzetten. "Het was een idee om met vier man achterin te gaan spelen. Maar we hadden het lastig om Vinicius te verdedigen, dus daar haalden we dan ook geen profijt uit. Dus dat hebben we niet gedaan."

'Naar achter gedrukt'

Vitesse-verdediger Danilho Doekhi zag hoe lastig zijn ploeg het had met PSV. "We kregen er maar geen druk op. Maar PSV speelde ook goed positiespel en wisselde veel van positie, daardoor kwamen wij ook niet in ons spel. Daardoor leek het ook alsof wij afwachtend speelden. Aan de bal waren we zelf ook niet goed, dus dan word je continu naar achter gedrukt."
Zijn trainer vult aan: "En als je ze dan laat spelen, dan hebben ze heel veel kwaliteit. Wij speelden ook duidelijk niet met de juiste intensiteit. De tweede helft was wat beter en krijg je wat kansjes, maar dan moet je ook geluk hebben dat je er één maakt. Maar we waren vandaag niet bij machte. Je moet hier 90 minuten op een hoog niveau spelen als je resultaat wil halen."

'Heel stil'

Hoewel Letsch vooraf stelde dat een leeg stadion geen invloed zou moeten hebben op het spel van zijn ploeg, deed dat het wel, zei hij. "Alles is anders zonder publiek." Doekhi bevestigt dat. "Het was heel stil. We waren er vorig jaar aan gewend, maar nu waren we weer gewend aan het spelen met publiek. Dat is schakelen. Ik denk ook dat het publiek het spel beïnvloed. Je neemt de energie en emoties van de tribunes over en die neem je mee het veld op."