Sport

'Er zit geen emotie in, dit is niks', Vitesse verafschuwt spelen zonder fans bij PSV

Trainer Thomas Letsch beschouwt voor op PSV-Vitesse.
Trainer Thomas Letsch beschouwt voor op PSV-Vitesse. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Vitesse trekt als underdog naar Eindhoven zaterdag, ondanks het feit dat Vitesse in een goede vorm verkeert. Een voordeel kan wel eens zijn dat de Eindhovense supporters de thuisclub niet kunnen aanmoedigen door de coronamaatregelen, maar daar zijn ze het bij Vitesse niet mee eens. "Voetbal zonder fans is niks. Er zit geen emotie in", stelt middenvelder Matus Bero.
"Ik kan er heel slecht mee dealen dat we weer zonder fans moeten spelen", stelt de Slowaak. "Dit is voor mij echt een grote teleurstelling. Het voetbal zonder fans is niks, er zit geen emotie in. Dus nee, het is absoluut geen voordeel voor ons. Sterker nog, je kunt het wel zien. De kwaliteit van het voetbal is met fans dit seizoen veel hoger dan vorig seizoen zonder supporters."
Kijk hier naar het interview met Thomas Letsch en Matus Bero. De tekst gaat eronder verder.
'Er zit geen emotie in, dit is niks', Vitesse verafschuwt spelen zonder fans bij PSV
Daar sluit trainer Thomas Letsch zich bij aan. "Niemand is blij met deze situatie, maar we accepteren het maar. Ik weet niet of het een voordeel zal zijn voor ons, maar als je kijkt naar de resultaten van onze thuiswedstrijden dit jaar, zijn die met supporters niet zo goed als vorig jaar zonder supporters. De sfeer zal weer heel anders zijn, maar ik denk niet dat het invloed heeft op de spelers. Ze zijn profs en zullen hier mee moeten dealen."
Matus Bero, die deze week zijn contract verlengde bij Vitesse, kijkt desondanks wel uit naar de clash met de gehavende nummer twee van de ranglijst. "Ik kijk er naar uit. Het is altijd een grote wedstrijd tegen PSV. Het zijn twee aanvallende teams. Ik houd van dit soort wedstrijden."

Twee gelijkwaardige wedstrijden

De Duitse trainer denkt dat Vitesse de underdog is in Eindhoven. "Dat ben je altijd als je speelt tegen Ajax, PSV of Feyenoord. Maar we moeten weer net zo presteren als de laatste twee keer tegen PSV. Thuis wonnen we en uit hadden we ook kunnen winnen. We verloren wel, maar speelden er heel goed. Als we daar weer met veel vertrouwen heen gaan en laten zien hoe we kunnen voetballen, dan is er iets mogelijk."
En tegen PSV kan trainer Letsch iedereen gebruiken. "Ja, dat is best bijzonder. Het is half november en we hebben geen blessures. Dat is perfect. Ik vertelde de groep vandaag ook dat het belangrijk is dat we iedereen hebben. Iedereen krijgt ook zijn minuten. Of het nu is, of vlak voor de winterstop."
Vermoedelijke opstelling: Schubert, Doekhi, Bazoer, Rasmussen; Dasa, Tronstad, Buitink, Bero, Wittek; Openda en Frederiksen.