Sport

NEC overweegt serieus een noodstadion te bouwen

Het uitvak in De Goffert
Het uitvak in De Goffert © Broer van den Boom
NIJMEGEN - NEC overweegt de bouw van een noodstadion. "Het is één van de dingen waar we mee bezig zijn", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik van de Nijmeegse voetbalclub in een videoboodschap. Daarin bespreekt hij de resultaten van een onderzoek onder de fans.
Het voorstel om uit te wijken naar een noodstadion wordt gesteund door 97 procent van de fans die meededen aan het onderzoek. Spelen in een kleiner stadion vindt 77 procent acceptabel.
Van Schaik zei vorige week al te vrezen dat NEC voorlopig zijn laatste wedstrijd in een volle Goffert heeft gespeeld en dat er een grote verbouwing nodig is. Ook dacht hij al aan een tijdelijk onderkomen met houten tribunes, desnoods ergens in een weiland.
Uit het onderzoek onder de fans blijkt verder dat 43 procent bereid is om maximaal een uur te rijden voor een uitduel, 88 procent wil vrij vervoer en 50 procent accepteert ook busvervoer georganiseerd voor eigen vervoer. Het compenseren van niet bezochte wedstrijden mag wat betreft 46 procent van de fans gebeuren op de seizoenkaart voor volgend jaar.

Niet mee bemoeien

De directeur reageert ook op het verhaal dat Omroep Gelderland donderdag bracht over de controle van stadion De Goffert. "Er wordt zoveel geschreven. Allerlei specialisten worden aan het woord gelaten. Die zijn hier niet geweest, die hebben het niet gezien en al die jaren niet die inspectie gedaan. Laat het gewoon liggen bij de mensen die dat wel hebben gedaan. Geloof me, ook dan praten wij heus wel over of wij dingen anders hadden moeten doen. Het rapport wordt afgerond in februari 2022."

Worst case scenario

"We willen jullie zo snel mogelijk terug in het stadion. We wachten het onderzoek niet af en we werken vooruit. Stel dat we straks horen dat alle panelen niet goed zijn, dan kijken we nu al wat er wel kan en wat we kunnen doen om te verstevigen. We hebben een worst case scenario, waarbij we misschien een half jaar of zelfs anderhalf jaar moeten uitwijken."

Zie ook: